![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
Wyciąganie plików z .gi
Witam!
Ściągnąłem sobie z sieci obraz płyty DVD. Sęk w tym, że nie jest to ludzkie, porządne ISO, tylko obraz w formacie Global Image. W archiwum były 3 pliki: x(11).gi, x(12).gi oraz x.gi - z czego dwa pierwsze po ponad 1GB, a ostatni malutki, 1,5KB. Ponieważ nie mam nagrywarki DVD, chciałbym powyciągać z tego obrazu wszystkie pliki... Niestety program, który ten format obsługuje (Record Now MAX) nie ma opcji zgrywania zawartości do pliku. Czy ktoś przechodził już całą drogę wyciągania plików z takiego obrazu? Będę wdzięczny za pomoc... przemej |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
nie probowałem tego robić ale na podstawie artykułu na stronce http://www.smart-projects.net/messageboard.htm sprobowałbym ISOBUSTER 1.0
a uzywałeś może PrimoDVD ?
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
Cytat:
przemej |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
"IsoBuster 1.0
- Data recovery from CD and DVD - When Windows or other apps give up (e.g InCD, Direct CD, DLA, ...), IsoBuster is still able to recover your data - Better Error handling and several retry-mechanisms to aid you in getting the data anyway. - More CDs stay 'readable' after problems (such as Buffer Underrun). - Read and extraction of files, tracks and sessions from CD-i, VCD, SVCD, CD-ROM, CD-ROM XA, DVD, DVCD, ... - Mpg (*.dat) Extraction and dat2mpg 'in one'. - ISO9660, Joliet, Romeo (Short File-names Long File-names on mastered CDs) - UDF 2.01 but also : UDF 1.02 (e.g DVDs), UDF 1.5 (e.g. Packet writing on CD-R and CD-RW) - Rock Ridge Support (e.g. for Commodore users) - File system properties (must for FS developers) - CD-Text support - Finds lost sessions - Save File-positions on CD/DVD to a text file, great for MP3-player users (Find out the play-order) - Extraction of to *.iso and *.bin files - Image File support : *.DAO (Duplicator), *.TAO (Duplicator), *.ISO (Nero, BlindRead, Creator), *.BIN (CDRWin), *.IMG (CloneCD), *.CIF (Creator), *.FCD (Uncompressed), *.NRG (Nero), *.GCD (Prassi), *.P01 (Toast), *.C2D (WinOnCD), *.CUE (CDRWin), *.CIF (DiscJuggler), *.CD (CD-i OptImage), *.GI (Prassi PrimoDVD). - 32 languages " nie rozumiem wszędzie sie chwalą że wspiera ... no a tu masz podobny problem i jego rozwiązanie, nie wiem czym by zamontować taki obraz aby to udawało DVD bo jak narazie bez wypalenia sie nie obejdzie (chyba) http://perso.wanadoo.es/sidri/almace...3/notice19.htm pzdr
|
|