![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Jak dograc do plytki....
Witam...
Mam problem z pewna gra. Mam jej obraz w postaci pliku BIN. Cala plyta ma nieco ponad 76 minut. Chcialbym dograc "update" do tej gry i dx9 na CD, program WinIso i Ultra Iso pokazuja mi ze obraz plyty, ktory chce edytowac jest plyta wielosesyjna, co jest nieprawda. Plyta zawiera tylko zbyt dlugie pliki, takie powyzej 3GB. Po przerobieniu obrazu na plik nero: *.nrg WinIso i UltraIso moga edytowac zawartosc plyty, ale o dziwo zawartosc plyty to tylko 42 MB. Plyta ma 670 MB, a jak dodam pliki to nagle ma ponad 4GB !!!! Co wiecej, jak propbuje dodac pliki i katalogi, to niby wszystko jst OK, ale na plytke nagrywaja sie glupoty, cos jakby to co dopisalem zamazalo to co juz bylo w obrazie wczesniej. Co wiecej, ktos juz cos do tego obrazu dogrywal. Jakim programem moge dograc dalsze pliki do obrazu plyty a pozniej ja wypalic ? Prosze pomoc, sprawa dla mnie pilna ! :-) Pozdrawiam
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Re: Jak dograc do plytki....
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
memorando ...
![]() ![]() ![]() twoj obraz to obraz gry zabezpieczonej Dummy Files (lub zmianami wpisow w TOC) - nie ma latwej metody edycji tych obrazow - dlatego radze ci nagrac to faktycznie na druga plytke ps. niejasno chodzi mi cos po glowie takeigo - dajesz burn image pokazujesz to iso - a potem dokladasz do kompilacji... ale to jakies surrealistyczne majaki - co szkodzi sprobowac [nie mam chwilowo zadnego obrazu - wiec nie moge tego sprawdzic - nie pamietam czy mozna dokladac do kompilacji zawierajacej obraz] ale moze da sie nagrac obraz w multisesji? nie zamykajac plyty? hmmm...
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Memorando to wyjadacz, wyjadacz co robi? Wyjada :-(
Jesli chodzi o to co piszesz, to probowalem tak - w multisesji, niesety nie ma juz miejsca na plytce zeby zrobic multisesje przynajmniej nero nie chce tego zrobic. Jedynie mozna rozwazyc cos takiego, zeby dorzucic pliki do CD, ale zeby program nie ruszal tego co wylo wczesniej, zeby nie ingerowal w TOC i dotychczasowa zawartosc obrazu, tylko dodal nowe pliki i dopisal do TOCu. Probowalem juz 5-6 programami i nic :-( Pozdrawiam i czekam na info, jakby ktos wpadl na jakis pomysl,a soja droga, ciekawe jak ktos juz cos dogral do tej plyty ?
#5 |
![]() |
hmmm - niestety zostaje ci zapomniec - nie wiem czy warto sie meczyc - plyta kosztuje zlotowke - a na 100% znajdziesz cos do czego dograsz ten upgrade
gdybym mial wiecej czasu do bym skombinowal taki obraz i sie pobawil - ale studia nie radosc i nie moge sobie na to pozwolic
![]() |
#6 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]() ![]() i o to chodzilo obraz zabezpieczony dlatego pisalem zeby nie pisal takich pytań dziwnych
![]() |
#7 |
![]() |
hmmm - chyba nie wiesz o czym piszesz - ten obraz gdyby byl mniejszy dalo by sie polaczyc z czyms innym - chocby multisesja
zabezpieczenie jest marne - bo to tylko wpis do TOC nic wiecej - przy pewenej wprawie mozna to obejsc na piechote - ale to stanowczo przekracza poziom jaki moge osiagnac piszac z pamieci poznym wieczorem z kolosem na glowie.. a twoj komentarz jest - sam przyznaj - zbedny
![]() |
#8 | |
Młody żonkoś
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
|
|