![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2005
![]() |
qsi sbw 161 - problem z nagrywaniem
Pomozcie dobrzy ludzie, bo mnie krew zalewa... Mam problem z nagrywaka qsi sbw 161 (firmware sx14) w laptopie medion. Otoz, niemal kazda plyta jest zle nagrana, tzn. wypala sie pod nero bez bez zadnych bledow, ale na plycie nie ma wszystkich danych. Przy kopiowaniu z takiej plyty na dysk (doslownie kazdej wypalonej) zawsze w tym samym miejscu, gdzies okolo 240 MB, plyte zacina i przerywa kopiowanie. Dzieje sie tak, gdyz na samej plycie w tym miejscu widoczny jest wokol "pusty" pasek szerokosci okolo 1 mm. Dalej znow sa dane ktore da sie odczytac. Kombinowalem z roznej wielkosci plikami - zawsze to samo.
Probowalem innych programow do nagrywania, roznych rodzajow plyt, efekt jest podobny. W nero wlaczalem i wylaczalem buffer underrun protection, zmienialem predkosc nagrywania, wielkosc bufora - nie pomaga. Dobrze sie nagra tylko raz na kilka, ale to tez nie regula. Na razie pozostajem mi nagrywanie jednorazowo max 230 mb, a to chore normalnie jest. Wyczerpal mi sie juz zasob przeklenstw, by dalej nad tym sie zastanaiwac. Pomozcie prosze ![]() art |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|