![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2003
![]() |
Mam Philips CDRW400 na secondary slave (zip 250 na secondary master, a dysk i cd rom odpowiednio na primary). Od jakiegoś czasu nagrywarka przestała widzieć czyste i nagrane wcześniej płyty - pojawia się komunikat "tray empty" mimo włożonej płyty (zarówno pod explorerem jak i nero). Dziwne jest, że potrafi czytać niektóre płyty np. z oryginalnym office 97. Próbowałem zamian np. CDWR na primary master itd., zainstalowałem aspi 4.71 i nic. Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie szukać problemu? Ustawienia BIOS? uszkodzenie nagrywarki? konflikt sterowników? Oczywiście mogę jeszcze raz zainstalować Win Me i spróbować czy to coś zmieni, ale może da się jeszcze coś sprawdzić?
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
a jak stara jest ta spawarka - IMHO problrem tkwi w zabrudzeniu soczewki czy zuzyciu lasera
|
|
|
|
|
#3 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zgadzam sie z poprzednikiem mozesz miec zabrudzona soczewke, tylko jak bedziesz czyscil to zrob to w miare nie ruszajac "okiem", czyli soczewka lasera, bo one sa bardzo podatne na uszkodzenia mechaniczne
. Postaraj sie wyczyscic miekka szmatka z dodatkiem spirytusu (do wytarcia - a nie do wypicia :chytry: )
|
|
|
![]() |
|
|