Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   ranking producentow (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ranking-producentow-22262/)

mardonm 11.06.2003 01:20

Ilość załączników: 1
No to sobie posprawdzalem i powiem wam tyle:
1. giery pale na PLATINIUM'ach (mam juz ich 83 nosniki) - wszystkie dobre. Nagrywalem kiedys z wolnieszymi predkosciami ale stwierdzielm ze troche szkoda czasu. Teraz nagrywam srednio z x32 ale i do x52 czasami musze sie uciec :].
2. Dane natomiast nagrywam na Verbatim'ach DataLife - nie powiem zeby byly one rewelacja (kilka z zakupionej serii juz poszlo sie ***...). Ujdzie w tloku.
... dolaczam zrzut tych Paltiunium'ek !!

MA 11.06.2003 09:29

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy: mi nie chodzi o TDK jako firme ktora sprzedaje plyty, tylko o TDK corp ktore robi dla TDK niektore plyty (TDK corp jest manufacturerem niektorych plyt, a TDK sprzedawca wszystkich)

aj noł:)

MA 11.06.2003 09:33

Cytat:

Case napisa***322;(a)
Heh, komu smiga temu smiga. Nie twierdze, ze Twoja nie smiga, moja nie - po niecalych dwoch latach nienagannego przechowywania -

http://casestern.republika.pl/Traxdata Gold 8X.gif

ATIP: 97m 31s 07f
Disc Manufacturer: Ritek Co.
Reflective layer: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 656.69MB (74m 45s 00f / LBA: 336225)

A co do tematu jakosci plytek. Wg. mnie Mitsubishi Chemicals Corp. jest najlepsza, a pozniej w losowej kolejnosci Ritek, Prodisc, CMC.
Choc sadzac z powyzszego Ritek wcale nie jest specjalnie genialny.
Co do plyt audio to po przeczytaniu Media Faq na CDFreaks sam nie wiem co mam sadzic, bo wynika z niego, ze nie roznia sie w zasadzie od zwyklych plyt.

o qrczaq musze posprawdzac.... ale niedawno na litku 40 total green....(teraz mam co innego)

a litek jak wiadomo ma baaaaardzo dobry laser.. i 3ta prawie wszystko i af koz c2 zwraca....

-Sid-The-Rat=> 11.06.2003 09:42

pisz po polsku - prosze..

CIAPEK 11.06.2003 11:09

moji milusińscy:
- Verbatim Crystale
- Akoss Silver
- Esperanza
- Platinium
- Dysan

Nie będę zamieszczał obrazka z Nero CD Speed bo same zielone:). Ostatnio rzadko zdarzy mi się nagrać coś innego na tych płytkach niż na zielono;)

MA 11.06.2003 14:41

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
pisz po polsku - prosze..
PRZEPRASZAM, TO TAKI NAWYK Z INNEGO FORUM ;p

-Sid-The-Rat=> 11.06.2003 15:01

dziekuje

Sprezyn 11.06.2003 15:09

Verbatim Blue Diamond
Samsung Black i
ogolnie: Kazda plyta od Mitsubishi, kazda od Tayo Yuden:)

MA 11.06.2003 15:14

---już mi się krystalizuje pogląd------ ale dużo prawdy jest w tzw. serii. na serię też trzeba uważać, niestety....

Maciej 11.06.2003 15:41

Używam bardzo przeróżnych płytek ...ale najlepiej w testach C1/C2 wychodzą płytki od...:
Prodisc,Mitsubishi,Ritek . ...reszta badziewia też się jakoś wypala ...ujdzie w tłoku ...;)

.................:)

►Piotras 15.06.2003 11:55

ja ostatnio nagrałem całe 100szt - Esperanza silver-silver od CMC i wszystkie były ok. (to były te ze złotym spodem) tezaz kupiłem 100szt Esperanza silver-silver (ale zwykły spód -jasnozielony) są od Digital Storage i są tragiczne.
Z kolei mam też Datex x48 (te złote) od Digital storage i są zaj.... dobre. Więc już nie wiem czym się sugerować bo skoro jeden producent (D S) robi raz dobre płytki a raz taką kaszanę.
A co do płyt Hawk to maiłem od Prodisc,CMC,Princo,i teraz pojawiły się w tesco od Riteca.
Hawki princo maiłem bez nadruku i były słabiutkie.
Hawki prodisc cmc były ok tylko na 10szt 1szt była uszkodzona mechanicznie (rysa,kropka pod nadrukiem)
Te od riteka są na razie ok nagrałem 17szt. i zero uszkodzeń mechanicznych.

epol 15.06.2003 12:07

ja pale nastepujaco:
wazne dane, mp3, muza, progsy - verbatim
filmy, gry, badziew - platinum oraz niekiedy hawk

mardonm 16.06.2003 09:54

Ja identycznie postepuje dane na VERBATIM, a giery na PLATINIUM - dobrze zgramna parka :]
Tak trzymac...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12.