![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
ratunku!! trzask po nagraniu plyty
czesc!
mam wielki problem z nagrywaniem plytek audio na samsungu sw 212. Po nagraniu plyty, na koncu sesji pojawia sie krotki trzask, dzwiek jak gdyby pozostalosc po nagraniu. Wymienialem naped 2 krotnie, probowalem nagrywac na rozne sposoby i wciaz to samo. Czy jest to wina napedu czy nagrywajac robie cos zle ![]() Czy moze mi ktos pomoc?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.04.2002
![]() |
Trochę mało informacji o tym jak nagrywasz i jakimi programami.
Trzaski mogą występować np. jeżeli używasz trybu TAO.
#3 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nagrywalem zarowno w nero jak i esay cd 4 i w 5 . Nagrywalem na rozne sposoby - rozpakowywalem do wav`ow, zapisywalem calosc w cif`ach, poslugijac sie easy cd kreatorem. Ten sam problem Moga byc jeszcze inne powody? Komputer? |
|
![]() |
![]() |
#5 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nietety nagrywam w DAO. Rozpakowujac do wav`ow i odslu***ac nie ma tego trzasku , pojawia sie dopiero na wypalonej plycie.!!? |
||
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
a sprawdzales ( odsluchiwales) to robic w cd-romie?
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
A z jaka predkosciol nagrywasz
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
czy karta muzyczna jest na plycie glownej??jezeli tak
to jaka,moze sterowniki...a jezeli to nie to sprobuj zainstalowac jeszcze raz system,bo trzeci raz trafic na felerny naped ?nie moze byc.
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Co do czasu to probowalem wszystkiego , nawet pojedyncze utwory i kicha. Wciaz ten trzask |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Wydaje mi sie ze probowalem juz wszystkiego. Jestem uz tak zdesperowany ze radzilem sie w federacji Konsumenckiej i mysle o oddaniu sprawy do bieglego rzeczoznawcy aby zdac zwrotu kasy |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nie jestem pewien czyw tym jest rzecz bo instalowalem naped i nagrywalem na 4 roznyh kompach i ostatnio na jeszcze dwoch i wszedzie to samo - TRZASK! |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Też kiedyś miałem problemy z trzaskami. I zdarzały się one nie tylko na końcu płyty, ale i po poszczególnych utworach. Problemem był programy w których zgrywałem tracki do WAV'ów. W przypadku kilku płyt miałem nawet taki problem, że na jednej wieży w niektórych utworach podczas odtwarzania napęd skakał grubo do przodu (o jakieś 2-3min.), a na innej tego problemu nie było. Od kiedy zacząłem zgrywać tracki w programach do nagrywania (WinOnCD, CDRWin...) wszystkie te problemy zniknęły. Jeżeli to nie pomoże to spróbuj uaktualnić BIOS (o ile już tego nie próbowałeś). Swoją drogą to co Cię podkusiło do kupna Samsung'a. Nie słyszałem żadnej dobrej opinii na ich temat.
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
jak mozna zdobyc WinOnCd luc CDRwin?
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() ja jestem bardzo zadowolonym userem sw216 / ale fakt faktem pierwsza sw216 była humorzasta i dostałem nową/ pali tqak jak powinna w regulaminowym czasie / tylko broń Boze nie upgradować firmware bno nie da się w rzeczywistości wyłączyć justspeeda / i nie jest wybredna jeśli chodzi o nośniki / pali na wszystkim co podobne do cdr ![]() pozdro ps a zrzuty wawów po prodstu po zripowaniu trzeba idsłuchać i początki i końce bo po prostu czasem się zdarzają niezależnie osd modelu wypałki
![]() |
|
|