Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.04.2002, 19:08   #1
TU
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.04.2002
TU w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ratunku!! trzask po nagraniu plyty

czesc!
mam wielki problem z nagrywaniem plytek audio na samsungu sw 212. Po nagraniu plyty, na koncu sesji pojawia sie krotki trzask, dzwiek jak gdyby pozostalosc po nagraniu. Wymienialem naped 2 krotnie, probowalem nagrywac na rozne sposoby i wciaz to samo. Czy jest to wina napedu czy nagrywajac robie cos zle
Czy moze mi ktos pomoc??
TU jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.05.2002, 11:04   #2
Rambler
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.04.2002
Rambler w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Trochę mało informacji o tym jak nagrywasz i jakimi programami.
Trzaski mogą występować np. jeżeli używasz trybu TAO.
Stary 07.05.2002, 12:35   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
TU (30-04-2002 19:08):
czesc!
mam wielki problem z nagrywaniem plytek audio na samsungu sw 212. Po nagraniu plyty, na koncu sesji pojawia sie krotki trzask, dzwiek jak gdyby pozostalosc po nagraniu. Wymienialem naped 2 krotnie, probowalem nagrywac na rozne sposoby i wciaz to samo. Czy jest to wina napedu czy nagrywajac robie cos zle
Czy moze mi ktos pomoc??
Na koncu sesji To znaczy ze nie nagrywasz tego w DAO. Musisz przygotowac wczesniej material muzyczny na cala plyte i nagrac to w DAO, wtedy nie powinno byc tych trzaskow. Jesli robisz to z mp3 to mozesz wczesniej przerobic na wavy, odsluchac i jesli jest OK to po nagraniu (DAO) tez musi byc OK.
Stary 12.05.2002, 10:26   #4
TU
Nowy na forum

Cytat:
Rambler (07-05-2002 11:04):
Trochę mało informacji o tym jak nagrywasz i jakimi programami.
Trzaski mogą występować np. jeżeli używasz trybu TAO.
Nagrywam uzywajc DAO
Nagrywalem zarowno w nero jak i esay cd 4 i w 5 .
Nagrywalem na rozne sposoby - rozpakowywalem do wav`ow, zapisywalem calosc w cif`ach, poslugijac sie easy cd kreatorem.
Ten sam problem
Moga byc jeszcze inne powody?
Komputer?
TU jest offline  
Stary 12.05.2002, 10:30   #5
TU
Nowy na forum

Cytat:
grzeniu (07-05-2002 12:35):
Cytat:
TU (30-04-2002 19:08):
czesc!
Czy moze mi ktos pomoc??
Na koncu sesji To znaczy ze nie nagrywasz tego w DAO. Musisz przygotowac wczesniej material muzyczny na cala plyte i nagrac to w DAO, wtedy nie powinno byc tych trzaskow. Jesli robisz to z mp3 to mozesz wczesniej przerobic na wavy, odsluchac i jesli jest OK to po nagraniu (DAO) tez musi byc OK.

Nietety nagrywam w DAO. Rozpakowujac do wav`ow i odslu***ac nie ma tego trzasku , pojawia sie dopiero na wypalonej plycie.!!?
TU jest offline  
Stary 12.05.2002, 18:20   #6
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a sprawdzales ( odsluchiwales) to robic w cd-romie?
Stary 12.05.2002, 18:44   #7
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Moze uzyles jakichs badziewnych plytek Sprobuj na verbatimie.... Ile tego nagrywales, nie czasami 99 minut (albo cos kolo tego)
Stary 12.05.2002, 19:00   #8
yoshi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.03.2002
yoshi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A z jaka predkosciol nagrywasz
yoshi jest offline  
Stary 13.05.2002, 22:10   #9
puszekp
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.05.2002
puszekp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy karta muzyczna jest na plycie glownej??jezeli tak
to jaka,moze sterowniki...a jezeli to nie to sprobuj zainstalowac jeszcze
raz system,bo trzeci raz trafic na felerny naped ?nie moze byc.
Stary 27.05.2002, 20:34   #10
TU
Nowy na forum

Cytat:
grzeniu (12-05-2002 18:44):
Moze uzyles jakichs badziewnych plytek Sprobuj na verbatimie.... Ile tego nagrywales, nie czasami 99 minut (albo cos kolo tego)
nagrywalem na roznych mniej lub bardzej badziejnych . obecnie na samsungach.
Co do czasu to probowalem wszystkiego , nawet pojedyncze utwory i kicha. Wciaz ten trzask
TU jest offline  
Stary 27.05.2002, 20:37   #11
TU
Nowy na forum

Cytat:
yoshi (12-05-2002 19:00):
A z jaka predkosciol nagrywasz
od 4 do 12X
Wydaje mi sie ze probowalem juz wszystkiego.
Jestem uz tak zdesperowany ze radzilem sie w federacji Konsumenckiej i mysle o oddaniu sprawy do bieglego rzeczoznawcy aby zdac zwrotu kasy
TU jest offline  
Stary 27.05.2002, 20:42   #12
TU
Nowy na forum

Cytat:
puszekp (13-05-2002 22:10):
czy karta muzyczna jest na plycie glownej??jezeli tak
to jaka,moze sterowniki...a jezeli to nie to sprobuj zainstalowac jeszcze
raz system,bo trzeci raz trafic na felerny naped ?nie moze byc.
nie karta jest osbno, dokladnie ie wiem jaka prowadopodobnie jakas pasc. Proponujesz sformatowac komputer?
Nie jestem pewien czyw tym jest rzecz bo instalowalem naped i nagrywalem na 4 roznyh kompach i ostatnio na jeszcze dwoch i wszedzie to samo - TRZASK!
TU jest offline  
Stary 29.05.2002, 12:22   #13
DomanR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.04.2002
DomanR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też kiedyś miałem problemy z trzaskami. I zdarzały się one nie tylko na końcu płyty, ale i po poszczególnych utworach. Problemem był programy w których zgrywałem tracki do WAV'ów. W przypadku kilku płyt miałem nawet taki problem, że na jednej wieży w niektórych utworach podczas odtwarzania napęd skakał grubo do przodu (o jakieś 2-3min.), a na innej tego problemu nie było. Od kiedy zacząłem zgrywać tracki w programach do nagrywania (WinOnCD, CDRWin...) wszystkie te problemy zniknęły. Jeżeli to nie pomoże to spróbuj uaktualnić BIOS (o ile już tego nie próbowałeś). Swoją drogą to co Cię podkusiło do kupna Samsung'a. Nie słyszałem żadnej dobrej opinii na ich temat.
Pozdrawiam.
DomanR jest offline  
Stary 30.05.2002, 12:26   #14
TU
Nowy na forum

jak mozna zdobyc WinOnCd luc CDRwin?
TU jest offline  
Stary 30.05.2002, 12:57   #15
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
DomanR (29-05-2002 12:22):
Też kiedyś miałem problemy z trzaskami. I zdarzały się one nie tylko na końcu płyty, ale i po poszczególnych utworach. Problemem był programy w których zgrywałem tracki do WAV'ów. W przypadku kilku płyt miałem nawet taki problem, że na jednej wieży w niektórych utworach podczas odtwarzania napęd skakał grubo do przodu (o jakieś 2-3min.), a na innej tego problemu nie było. Od kiedy zacząłem zgrywać tracki w programach do nagrywania (WinOnCD, CDRWin...) wszystkie te problemy zniknęły. Jeżeli to nie pomoże to spróbuj uaktualnić BIOS (o ile już tego nie próbowałeś). Swoją drogą to co Cię podkusiło do kupna Samsung'a. Nie słyszałem żadnej dobrej opinii na ich temat.
Pozdrawiam.
no to msasz pierwszą
ja jestem bardzo zadowolonym userem sw216 / ale fakt faktem pierwsza sw216 była humorzasta i dostałem nową/ pali tqak jak powinna w regulaminowym czasie / tylko broń Boze nie upgradować firmware bno nie da się w rzeczywistości wyłączyć justspeeda /
i nie jest wybredna jeśli chodzi o nośniki / pali na wszystkim co podobne do cdr /
pozdro
ps a zrzuty wawów po prodstu po zripowaniu trzeba idsłuchać i początki i końce bo po prostu czasem się zdarzają niezależnie osd modelu wypałki
cana jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: