![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.04.2003
![]() |
Nagrywanie kilku płyt jednocześnie
Proszę o wskazówki jak podłączyć sprzęt (2 nagrywarki + CD) i jakiego programu mam używać aby jednocześnie kopiować na dwie nagrywarki (z dysku lub napędu) ?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zobacz najpierw tutaj: http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20021113230205
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
Ja zrobiłem ostatnio taki trik, że odpaliłem dwie sesje nero (dwa razy uruchomiłem program) i w każdym ustawiłem inną nagrywarkę.
Nagrywałem dwie RÓŻNE płyty jednoczesnie ! I udało się |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Palilem tak juz daaawno temu
![]() ![]() ![]() Z dysku szlo mi pieknie na 48x (dwie nagrywarki, nagrywaja co innego, dane pochodza z dysku) Dysk + dvd tez szlo dobrze (dwie nagrywarki, nagrywaja co innego, na pierwsza ida dane z dysku, na druga dane z plytki 700MB). A dwie sesje Nero rulez ![]() ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
terz to przetestowalem - coprawda spawary x4 i x12 ale poszlo ladnie i bez zaklucen
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Czemu nie? Jak ja nagrywalem tak jak wyzej opisalem ani razu mi nie zadzialal burnprof, a to oznacza ze poszlo by i nagrywarce bez tego.
Zwaz uwage na to ze wszystkie napedy byly w zasadzie na Master (mam 4 kontrolery = 8 urzadzen, a to daje 4 mastery) do tego Nero buforuje 80 MB do RAMu kompa dla kazdej z nagrywarek (w kompie jest 512 MB), dyski to 7200 rpm z 8 MB cache, a naped odczytujacy to Toshiba 1612 (48x). Wiec nie ma mowy o zajaknieciu sie czy co. Bez Burprofa jak najbardziej pojdzie, rownie dobrze moglbym go wtedy wylaczyc. Obciazenie CPU w zasadzie wynosilo 10-20% (PIII 600), a ze podsystem pamieci jest baardzo wydajny (A to on tu jest najwazniejszy) musi isc.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 29.04.2003 o godz. 17:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Aha.. niestety nie mialem jeszcze jednego czytnika cd-rom by sprawdzic czy poleci w takiej konfiguracji na jednoczesnym zapisie roznych rzeczy na dwoch wypalarkach:
CD-Rom 1 -> CD-RW 1 (on the fly 48x) CD-Rom 2 -> CD-RW 2 (on the fly 48x) Za to taki uklad dziala: CD-Rom 1 -> CD-RW 1 (on the fly 48x) HDD 1 -> CD-RW 2 (on the fly 48x) oraz... taki tez: HDD 1 -> CD-RW 1 (on the fly 48x) HDD 2 -> CD-RW 2 (on the fly 48x) Aha.. i palone bylo to na Verbatim Super AZo Crystal 48x (bo to praktycznie jedne z nielicznych plyt ktore Power REC puszcza na 48x - oczywiscie mozna go wylaczyc, ale wolalem tego nie robic)
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 29.04.2003 o godz. 17:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Cytat:
podobnie jak Martin mam wszystkie urzadzenia IDE na osobnych kablach na master Ostatnio zmieniany przez CrazyLucas : 29.04.2003 o godz. 17:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Ah.. i taka mala uwaga co do Toshiby - ona zasadniczo pod koniec plyty nie nadaza z odczytem, czyli jednym slowem nagrywarka zapisuje szybciej niz toshiba moze odczytac (niby jest 48x, ale czyta tak na 41x), gdyby nie buffor 80 MB w nero byly buffor underound... bo szybko buffor spada wlasnie ze wzgledu na to ze nie nadaza z odczytem, ale dzieki buforowi z Nero zapis obywa sie bezblednie i bez ingerencji bezburnprofa
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|