![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2002
![]() |
![]()
Witam.
Jestem niedoswiatczonym uzytkownikiem wypalarek wiec prosze o wyrozumienie ![]() Jakis czas temu nabylem LTR-40125S, jednak od jakiegos czasu mam zastrzezenia co do jego pracy. Kozystam z plyt Platinum 80min multispead/1x-40x (chyba nie wiele mozna tym plyta zarzucic (zaleznosc ceny do jakosci zdaje sie ze jest najlepsza), tak mi sie przynajmniej zdaje ![]() ![]() ![]() ![]() Czym jest spowodowany moj problem i jak mam jemu zaradzic? Co sadzicie o plytkach, ktore uzywam? Czy czerwona kropka na koncu nagranego dysku to jakies 'niedopatrzenie' CD-Speeda (AFAIK, dane z konca mimo czerwonej kropki moge przeczytac bez problemow)? PS/ Myslalem, ze to wszystko wina plyt, wiec dalem jedna plyte koledze, z prosba aby nagral na niej jakis duzy plik, kiedy mi owa plyte oddal, to po zakonczeniu scan dysku okazalo sie, (AFAIR) ze 100% plyty jest w kropkach koloru zielonego. TIA
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Jak dla mnie nie ma sie czym martwic.
Plyta ,plycie nierowna w szczegolnodci takie ,ktore sa slabszej marki. Wiec dlatego wypalaja sie tak a nie inaczej. Kup sobie jakies lepsze i ponagrywaj na nich. Poza tym nagrywajac duzymi predkosciami nie zasze uzyskasz satysfakcjonujacy cie rezultat tzn. plyta nagrana bez bledow. Poczytaj sobie jak sie kopiuje plyte z zabezpieczeniami tam trzeba wlasnie zmniejszyc predkosc aby plyta dobrze sie nagrala. A co predkosci nagrywania to chyba pzresadzasz.Nagrales x16 w cos kolo 5 minut i cie to dziwi, to w ile niby chcialbys to nagrac? To jest dobry rezultat.A im dluzej masz windowsa i wiekszy smietnik sie w nim robi tym nagrywanie z biegiem czasu sie moze sie przedluzyc. Bo system sie "wali". |
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam Piotrek |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Po pierwsze nie lap mnie za slowka. Po drugie 2 lata system ... Po trzecie tu juz w tym momencie uwazam to za zakonczone odnosnie systemu firmy microsoft. |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
mnie osobiscie np. 98 to potrafila sie co 3 miesiace walic chyba przez to ze mialem poza grafika i muzyka w cholere napedow tuner tv sieciowke duzo gralem i instalowalem/kasowalem troche softu i system sie "zapychal" bo kazdy program mu smiecil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Moj windors, moze nie jest super zoptymalizowany, ale smietniska na nim tez nie mam. na wakacje stawialem u siebie nowego Winshita i Linuxa wiec w najblizszym czasie planuje przeniesc sie na Linuxa (w tym wypalanie plyt
![]() Cytat:
![]() Hmm, Czy ta czerwona kropka na koncu to jest normalka i tym tez nie powinienem sie przejmowac? Hmm, czy moze ktos wie gdzie kupic 'lepsze 'plyty w rozsadnej cenie, w okolicach Wrocka?. Za te Platiniumy placilem 0.9 zl za sztuke (100sztuk, spindel) A, moze poprostu zareklamowac sprzet, podstawy do reklamacji mam ![]()
![]() |
#7 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Tak jak napisalem wyzej plyta, plycie nierowna.
Platinum to tylko nazwa handlowa a producent sie zmienia caly czas. Wiec sie nie dziw takim rzeczom. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dopowiem jeszcze, ze wyzej wyminione bledy zdazaja sie przy nagrywaniu jakiegos obrazu plyty, ale rownie dobze nagrywaniu pojedynczego duzego pliku (np. film).
Mam wlaczone DMA, nagrywara pracuje na biosie ZS0N, zrodlo danych do wypalania trzymam na dysku podpietego jako PM (hda ![]() ![]()
#9 |
Nowy na forum
![]() |
aham, jeszcze jedno pytanko, ktorym z producentow plyt Platinium mozna zufac?
Moje Multispidy jak i 1x-40x sa zdaje sie od Ritek'a.
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Dokladna konfiguracja : P3 700 512 MB SDRAM 2xIDE (30GB+20GB) RAID HPT370 RAID5 na SCSI3 (3x9GB) = 18GB (Mylex 170) GF3 SB Live 2 karty sieciowe aha ![]() A co robie ? Corel, Delphi, Visual Studio, MS Office, Diablo II, Prince Of Qin i pare innych gierek. co do systemu to Win2000+SP3+pre-SP4/Debian/Solaris x86. Wszystko dziala jak powinno - SWAP jest na SCSI, partycja na dane do nagrywania rowniez - defragmentacja robiona raz na 2-3 tygodnie. Siedzialo w nim juz kilka kart graficznych, 4 rozne sieciowki, 2 kontrolery RAID, streamer i pare innych sprzetow. System dziala stabilnie - nie widze potrzeby reinstalacji. Blue screeny sa na ogol spowodowane moimi bledami w VS. A zeby bylo ciekawiej aplikacje ktore mam zainstalowac testuje pod VMWare. Any comments ![]() Pozdrawiam Piotrek |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Hehe ... bez jaj ![]() Pozdrawiam Piotrek |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2003
![]() |
Mam ten sam problem (LTR-48246s). Co to oznacza ta czerwona kropka na końcu kompilacji? Płyta działa bez problemów. Co z tym można zrobić?
|
|