![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2001
![]() |
Reset bus detected ???
Od poczatku ... Mam juz wypalarke dosc dlugo i to juz nie pierwsza ale z tym problemem spotkalem sie pierwszy raz.
sprzet C633@712 Mhz, HDD pierwszy kanal master drugi kanal TEAC512EB master , philips 48x slave. Wszystko chodzi na UDMA33 Problem : podczas wypalania CDR CDRwin 3.8D po chwilce wypalania wyskakuje blad Reset bus detected na wskazaniem na TEAC. Gdy wypalam CDRW wszystko ok , na innym sofcie (WinOcd 3.8 pl, Nero ) CDR i CDRW dobrze wypala .Zmiana CDRwina na inny wersje nic nie daje .Plytki tez stosowalem rozne. Co jest przyczyna tego bledu moze ktos wie lub spotkal sie juz z czyms takim . Dzieki z gory za odpowiedz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Z postu wynika że poprzednio nie miałeś kłopotów.
Od kiedy masz z tym kłopoty ? (może podrasowałeś procka, zmieniłeś dysk, przeistalowałeś system ?) Gazordek |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Blad zaczal wystepowac po kupnie Wypalarki tzn kiedy kupilem i zainstalowalem nowego TEAC'a.
Wczesniej mialem HP 8100i i nie bylo zadnych problemow z CDRwinem. Ulozenie master , slave bylo identyczne. Miedzy jedna a druga nagrywarka nie bylo zadnego reinstala lub instala win. Poprostu wyjalem jedna a wlozylem druga.Oczywiscie caly soft do nagrywania zainstalowalem od nowa dla zasady. |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.07.2001
![]() |
Wróć do fabrycznego ustawienia procka. Ja miałem podobne kłopoty i okazało się że to przetaktowanie procka, a co za tym idzie przetaktowanie szyn systemowych.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
THX za odpowiedz ...sprawdze to
![]() Ale dlaczego tylko CDRwin tak reaguje ?? z logicznego punktu widzienia wszystkie programy powinny tak regowac. pozdrowienia |
![]() |
![]() |
#6 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
U mnie na Teac W54e gdy nagrywałem na CDRWINie to płyty nie chodziły.
Pomogła zmiana na nowsza wersje... (4.0) A to czy sie wiesza czy nie to już kwestia programu... Może sie wisać na 6 programach a na 3 chodzić bezbłędnie... Narka. Gazor |
![]() |
![]() |
|
|