![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2002
![]() |
Resetowanie komputera
Mam problem z moim komputerem. Samoczynie się resetuje.
Czasami uda mi się włączyć Windows, nic jeszcze nie zrobię, a tu już reset. Czasami nawet nie włączy mi się Windows, a komputer sam się zrestartuje. Grzebałem w Biose ale nic nie pomogło. Instalowałem na nowo Windows (98), ale nic nie pomaga. Co z tym jest ? Internauci. HELP ME ! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
Hmmm ... to chyba całkiem nie to forum ...
Ale wygląda na to, że procesor ci się przegrzewa. Zobaczy czy radiator jest dobrze dociśnięty i czy wiatrak się kręci |
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
wg mnie to sypnął Ci się RAM Pozdr |
|
![]() |
#4 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Sam procesor chyba nie jest przyczyną, zwłaszcza jeśli resetuuje się nawet przed startem Windowsa. Oczywiście to zależy też od procka
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
Racja - mozliwe ze RAM jest uszkodzony - sprawdz jak masz mozliwosc swoja pamiec na innym kompie i swojego kompa z inna pamiecia
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Daj load bios defaults.
Jesli procek by sie przegrzewal albo bylby podniety nie wstal by na nim widndows Jesli cos jest nie tak to pamiec albo problemy z zasilaniem podlacz listwe anty przepieciowa Pozdrawiam Krzysiek |
![]() |
![]() |
#7 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
widzialem cos podobnego na komputerze z Celeronem II.
Socket siedzial zbyt luzno i wentylator procesora potrafil go lekko ruszyc, no i wtedy reset. Pomoglo dopiero wymienienie socketa na inny z porzadnymi zatrzaskami |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
W tym przypadku nie trzeba się długo zastanawiać.
to na 90 % jest wina nie zgranych kości ramu jeżeli dokupiłeś sobie kość ramu (dodatkową) to 2 kości mogą nie współgrać. Najlepiej oddaj tamtą do sklepu a swoją sprzedaj koledze jak będzie jemu pasowała. I kup ram w 1 kości np 256. Ja kiedyś właśnie miałem problem z ramem akurat grałem w q3, aż tu nagle komp mi sie zresetował. (wcześniej dokładałem ramu he he ![]() Drugi przypadek morze być taki np jak masz windows Xp i procek AMD Dołączony do płyty głównej program do obserwacji temperatury procesora morze źle pracować z systemem Xp i dawać komputerowi sygnał że procesor ma za wysoką temperaturę i morze restartować system (tak miałem w swoim nowym kompie) po odinstalowaniu tego programu problemu nie było. Sprubuj zainstalować Norton SystemWorks 2002 i uruchom norton utility pousuwaj błędy powinno pomuc. Ale w twoim przypadku to jest wina kości pamięci gdyż komputer restartuje Ci się nawet wtedy gdy nie włączasz windowsa. Porzycz od kolegi Jego kości pamięci i włóż do swojego kompa na 1 dzień i zobacz czy dalej tak się dzieje. Jak tak to morze to być coś z zasilaczem w obudowie (z tym do serwisu) ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#9 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
a ja mam cos jak modem kablowy i niektore programy takie jak nortona pakiet caly powodowaly resecik jesli pakiet byl zainstralowany przed podlaczeniem modemu......
bieda co nei ?? zwlaszcza ze modem kablowy w zaden sposob nie jest wdziany przez kompa |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.01.2002
![]() |
Ja tez mialem takie przeboje. 3 dni wczesniej dolozylem kosc RAMu (he he). Okazalo sie, ze RAM sie gryzl (kosci 100 z 133). Setki wlozylem w folie antystatyczna i do szafki, a na ich miejsce kupilem jedna 133 i wszystko gra.