![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Ricoh MP7080A. Decyzja trafna czy trefna ?
Prześledziłem ostatnimi czasy wieele artykółów, postów itp i ...
wyszło mi, że ten model Ricoh-a to jest to ! Znaczy jak na nagrywarkę za ok 800 ... x8x4 ... Proszę o opinie ![]() Z góry dzięki |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
chyba mało popularna nagrywarka, bo nikt nie potrafi nic o niej powiedzieć ..........
|
![]() |
#3 |
Gość
|
Mam ją od ok. dwóch miesięcy i jak do tej pory nie miałem z nią żadnych problemów, jedyna wada to taka że nie pracuje najlepiej z WinOnCD.
|
![]() |
#4 |
Gość
|
Jeśli chodzi o 7080a to b.dobra nagrywarka zwłaszcza że Ricoha
![]() Podstawowy bios nie obsługiwał RAWA z clonecd natomiast od wersji 1.1 clonecd wpisał się na listę programów obsługujących 7080a.... szczerze polecam inne zalety : 4 mb bufor na ide bazawaryjność cena bezkonfliktowość nie wysypuje sięzbyt często ![]() wady brak burn proof or Justlinka nie wiem jak wypada przy dłuuuugich płytach nie testowałem |
![]() |
#5 |
Gość
|
Jeśli chodzi o 7080a to b.dobra nagrywarka zwłaszcza że Ricoha
![]() Podstawowy bios nie obsługiwał RAWA z clonecd natomiast od wersji 1.1 clonecd wpisał się na listę programów obsługujących 7080a.... szczerze polecam inne zalety : 4 mb bufor na ide bazawaryjność cena bezkonfliktowość nie wysypuje sięzbyt często ![]() wady brak burn proof or Justlinka nie wiem jak wypada przy dłuuuugich płytach nie testowałem |
![]() |
#6 |
Gość
|
Ja mam Ricoha 7083A od 2 dni i jestem bardzo zadowolony. Mowisz ze za 800 ja kupilem mojego za 850 a jest 8x8x32. Ktorego Ricoha bys nie kupil bedziesz zadowolony.
|
![]() |
#7 |
Gość
|
chciałbym sie dowiedzieć jaki związek mają nagrywarki RICOH'a z SAMSUNGIEM (wyglądają identycznie), i czy model RICOHA mp7083a działa z WINonCD 3.7.
|
![]() |
#8 |
Gość
|
Ricoh 7083A dziala pod wszystkimi programami. Ja nagrywam pod Nero data po WinOnCD nagrywam audio a pod clonecd domysl sie co i wszystko chodzi elegancko. A co ma wspolnego z samsungiem to nie mam pojecia.
|
![]() |
#9 |
Gość
|
Uzywam tej nagrywarki od 2 miesiecy i wszystko jest ok.
Plusy: 8x4x32ma bufor 4MB a np. 8x8x32x ma tylko 2MB Obluguje RAW DAO - nie ma plytki zeby nie przegrala, jak na razie takiej nie mialem :-) Pozdrawiam |
![]() |
|
|