![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Nagrywanie audio z overburningiem
Próbowałem nagrac płytkę audio korzystając z overburningu... Łączny czas nagrania wynosić miał niecałe 84 minuty... próbowałem na płytce Platinum CD-R 80 min/700 MB sugerując sie odpowiednią tabelką ze strony CDRInfo wg której mój Teac W-516EB może nagrać do 89:59. Tymczasem na płytce zmieściło się nieco ponad 79 minut... i ostatni utwór brutalnie obcięło po kilkudziesięciu sekundach.
Dlaczego? Ile w takim razie można faktycznie nagrac korzystając z overburningu? Czy zależy to każdorazowo od danej płytki? Jeżeli tak to czy jakiś program wyznaczy mi maks. czas nagrania dla danej płytki? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
to zalezy od pLytki. Mozesz sprawdzac programem Feurio
( jest na cdrinfo), ale nie zawsze tam uzyskany wynik jest prawdziwy- mam pare ucietych plytek).Mozesz skorzystac z bazy na cdrifo-(overburning), sa tam dane dla typowych plytek |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Zależy to od płytek ,ale też od nagrywarki. Sprawdź w Feurio, ale dane uzyskane z jego testow nie są miarodajne - musisz wypróbować overburning metodą prób i błędów. Jedna płytka nagra się czasami dobrze, a identyczną źle. Pozdrowienia.
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
zgadza sie ze teac moze nagrac do 89 ale nie na kazdej płycie !!!
nie przesadzaj z overburningiem na 700kach bo moze to sie źle skonczyc dla plyty lub nagrywarki ...i nie wierz do konca wskaźnikom programów jesli chodzi o audio zwlaszcza
|
|