![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
PIO-4 a udma 33!!!!!!!
jaka jest róznica pomiedzyy tymi trybami? ktory lepszy? CZy wszysktie napedy obsługują oba tryby
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
To zalezy czy dany naped obsluguje oba tryby. Jesli tak to super :-) Glowna roznica polega na tym ze przy wlaczonym Udma 33 jest bardzo male obciazenie procesora. Jest tez wiele innych roznic ale nie mam czasu sie rozpisywac. Poszukaj na sieci.
Pozdrawiam. |
![]() |
#3 |
Gość
|
jeśli mam DVD udma-33 a nagrywarkę pio-4 na jednym kanale IDE to DVD jest spowalniane przez nagrywarkę
Moje pytanie: Czy spowalniane jest zawsze czy tylko wtedy gdy nagrywarka działa? piszcie na analyzer@polbox.com |
![]() |
#4 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
zawsze bo to jest ustalane już podczas startu kompa / tzn podczas "dogadywania sie urzadzeń" podpietych na jednym kanale co do trybu i szybkości tramsmisji tak aby spełniona była zasada ze tryp i predkosć szybszego jest dostosowywana do parametrów wolniejszego/ jeśli by szło na ata33w tym wypadku co opisywany przez Ciebie to nici z poprawnej pracy / zasada jest wazna dla każdego typu urz podpietych pod ide /extremalny przyład do dysk ata100 i zip wew razem na kanale to dopiero wygar
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
Tez mam ten problem bo na jednym kanale mam podpiete 2 dyski - jeden to za***isty IBM 7200 i te sprawy oraz kilkuletni WD na dma33, a na drugim nagrywarka lg i cd lg ktory pracuje tylko w pio4. I chyba lepiej sie tego nie da podlaczyc bo dysk i nagrywara, mimo ze oba na udma to chyba nie jest dobry pomysl.
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2001
![]() |
No to życzę powodzenia w kopiowaniu w locie jak masz na jednej taśmie podpiętego CDROM i CDRW.
Już sam program do nagrywania wywali Ci komunikat pytając się czy na pewno chcesz nagrywać.
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
niemniej jednak nie jest to wskazane jak to się mówi 100 x się uda a 1
![]() jeśli masz możliwość podepnij samą nagrywarę na oddzielnej taśmie z atśmami jest jak z pamięciami częstotliwośdyktuje wolniejsza ... pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Cytat:
U mnie t, tylko że cidik szajski (actima) Ale idzie czasami. |
||
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
PIO-4 max transfer 16MB/s (chyba, moze troche mniej) bez DMA (obciazenie procesora)
UDMA-33 - max transfer 33MB/s bez udzialu procesora w samej transmisji. |
![]() |
#11 |
Gość
|
na twoim miejscu bym sie pozbyl drugiego dysku albo dokupil za 100zl dodatkowy kontroler IDE. twoj IBM sie bardzo marnuje
|
![]() |
#12 |
Gość
|
wlasciwie nie ma specjalnych przeciwwskazan zeby to nie szlo jesli nagrywarka ma w miare duzy bufor (2MB lub wiecej). ale nie jest to madre rozwiazanie, drobne zaciecie CD blokuje wszystko
|
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2001
![]() |
Cieszę się, że jest wszystko ok. Jak tyko nagrywa to czego nam do szczęścia więcej trzeba prawda
![]()
#15 |
Gość
|
to moze ktos mi powie jak teaca w58 na u-dma 33 przestawic z pio-4, bo nie weim jak to zrobic. Prosze tylko nie odsyłajcie gdzies na strone bo nie moge znależć.....
|
![]() |
|
|