![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ricoh MP7163A
Do tej pory nie mialem zadnych problemow z ta nagrywarka [16x,10x,32x], jednak od okolo miesiaca absolutnie nie chce wypalic mi zadnej plyty... Podczas wypalania w Nero 5.5.8.2. najpierw na 3% nagrywanie staje na okolo 30 sekund [poziom bufora PUSTY!] po krotkiej chwili kontynuuje wypalanie, by na 17-18% wywalic mi serie bledow TYPU OGOLNEGO, blad NIEWLASCIWY STAN ZAPISU i WYKONANIE POLECENIA ZAKONCZ SCIEZKE JEST NIEMOZLIWE [ewentualnie od czasu do czasu bledu SCSI (!)] Probuje wypalac na roznych plytkach [Platinumy, Verbaimy]
Na stronie Ricoha napisano ze nagrywarka jest w stanie bezawaryjnie wypalic 1000 CD, moja ma przebieg OKOLO 100! Juz nie mam pojecia co robic... Przeinstalowalem winde z Xp na Me... Instalowalem Windows Service Packi, Nero ASPIdrv, Adaptec drv i nic... ![]() DMA wlaczone, Ricoh podpiety jest na Master [na Slave jest wysluzony juz Lg 32x] tasma 80-o zylowa. Moj konfig- Abit KT7 Raid, Duron 800, IBM 13,5gb, GeForce 2MX400, Lg 32x, Sound Blaster 1024, 256 RAM133, Win Me... Prosze o jak najszybsza [skuteczna ![]() pozdro CeZeteRo |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
sporoboj sprawdzic nagrywarke na calkiem innym komputerze. jesli bedzie tak samo to tylko i wylacznie do serwisu ...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Miałem tego RICOHA jeszcze parę miesięcy temu ! Tak sie stało że podczas wypalania płyty komp sie zawiesił i po restarcie nagrywarki już system nie widział!! Wypaliła też ok 100 cd,oddałem do sklepu do naprawy / po ok miesiącu dostałem mój aktualny sprzęcior MP7240 / Wal do servisu ja miałem fart bo sprzet nawalił dwa miesiące przed końcem gwarancji !! |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Miałem tego RICOHA jeszcze parę miesięcy temu ! Tak sie stało że podczas wypalania płyty komp sie zawiesił i po restarcie nagrywarki już system nie widział!! Wypaliła też ok 100 cd,oddałem do sklepu do naprawy / po ok miesiącu dostałem mój aktualny sprzęcior MP7240 / Wal do servisu ja miałem fart bo sprzet nawalił dwa miesiące przed końcem gwarancji !! |
![]() |
![]() |
|
|