Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2003, 10:37   #1
aspon
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.01.2003
Posty: 11
aspon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ricoh MP7200A-DP - czy da sie bios od 7249A + problem z perdkoscia zapisu

1. czy da sie wyłaczyc w nero czy clone-cd to zabezpiecznei co sprawdza czy dany nosnik nadaje sie do zapisu z konkretna predkoscia, np platinium nie chce mi nagrac wiecej niz x12
firmware mam ostatni - 1.30
2. czy ktos probowal wgrac firmware od wyzszego modelu np 7240A?
3. ogolnie jak ktos ma ta nagrware i ma jakies spostrzezenia to prosze o podzielenie sie nimi
aspon jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2003, 10:55   #2
aspon
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.01.2003
Posty: 11
aspon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
oczywiscie mialo byc do Ricoh 7240A, a nie do 7249A

oczywiscie mialo byc do Ricoh 7240A, a nie do 7249A
aspon jest offline  
Stary 10.01.2003, 15:57   #3
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Nie wiem czy jest sens wgrywac ten bios od MP7240 - duzi nie zysakasz / a jesli nie masz problemów np z MSE to nie wgrywaj !

Jesli chodzi o to jak wyłaczyć Just Speed / system badający max predkosc zapisu na danej płycie / to w Nero wchodzisz w Nagrywarka -> wybór nagrywarki -> i opcje i tam masz Just Speed i Just link - wyłaczasz Just Speed bo just link to Burnproff !

Co do opini o tym sprzecie wpisz w wyszukiwarce RICOH i sobie poczytaj ................... a mało tego nie ma !
Laser jest offline  
Stary 10.01.2003, 23:29   #4
bojj
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.12.2002
Posty: 6
bojj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
identyczny problem

Mam ten sam model nagrywarki i ten sam problem tylko nie wiem jak temu zaradzic
wgrywanie bios 1.30 nic nie daje
jak ktos wie jak to rozwiazac to niech da znac
bojj jest offline  
Stary 13.01.2003, 20:42   #5
aspon
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.01.2003
Posty: 11
aspon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dziala z firmwarem od MP7240A

wiec wgralem ten firmware, nagrywa ok (x24 ), czyta ok,
problem z predkoscia na platiunium nadal wystepuje, wylaczenie JustSpeed w Nero pomoglo, platinium wypala sie pod nim x24.
Tylko jak wypalic szybciej pod Clonem albo innymi aplikacjami do nagrywania?
Jak wylaczc ten JustSpeed w Clonie?
aspon jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.