![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2005
![]() |
windows nie widzi cd-romów
Mam problem. Nagle zniknęły mi napędy ( mam 2 - nagrywarkę i dvd) z 'mój komputer'. To było niedługo po formacie. Na początku wszystko było ok, a tu nagle po restarcie zniknęły. Zaglądam do menedżera urządzeń, a tam ikonki z wykrzyknikami , a we wlaściwościach napisane:
"System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)" Zainstalowałem nowe sterowniki do płyty głównej i znikły wykrzykniki z menadżera urządzeń (pisze, że działa poprawnie), ale dalej nie pokazuje napędów. windows xp. odinstalowanie i ponowna instalacja napędów nie skutkuje. Zrobiłem drugiego formata, ale stało się to samo. Wszystko jest podłączone dokładnie. BIOS wykrywa cd-romy. Instalowałem stery ASPI, ale nic nie dało. Co ciakawe, już wcześniej tak miałem, ale po dość długim czasie cd-romy wreszcie się pojawiły - nie wiem dlaczego. i od tego momentu było wszytko ok. Teraz robiłem znów formata i tak jak wcześniej nie wykrywa mi napędów. Oba to LG. Szukałem w FAQ, ale tamte rozwiązania nie skutkują. pomocy! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Sprawdź taśmę łączącą płytę główną z cdromem. Sprawdź ustawienia biosu.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Podłączone jest dobrze. Bios też wykrywa normalnie. Zworkami też się bawiłem i nic. :/
|
![]() |
![]() |
#4 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
A sproboj podpiac ktorykolwiek z napedow na kanal Primary razem z dyskiem. Napisz co sie dzieje. Mysle ze to cos ze sterami. Ale czekam na info od ciebie.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
to ci pomoze.
usunac wartosci Upperfilters i Lowerfilters (jesli takie sie tam znajduja) z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\currentcontrolset\contro l\class\ {4d36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Hurra! Jestem uratowany!
Wielkie dzięki Zorg - było tam tylko lowerfilters i po usunięciu cdromy się pojawiły. Teraz już będe wiedział co i jak następnym razem. Naprawdę jestem wdzięczny. Loczek - próbowałem tak, ale sytuacja była taka sama. pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
|
|