![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
![]()
Mam CD-RW LG CRD-8400B i wlasnie zainstalowalem NeroNET (Server) pod WinXP Pro (aktualnie uzywam tego systemu). Serwer nie chce startowac. Przy probie uruchomienia dostaje w zamian komunikat:
![]() NeroNET server failed to start Service error situation: -- No error Error message reported by system: -- Pokrywajaca sie operacja We/Wy jest w toku. Wczesniej mialem komunikat, zaraz pod koniec instalacji ze jakis soft w stylu InCD jest aktywny W Nero z preferencjach, w advanced, nie mam aktywnej opcji NeroNET. Nie mam zainstalowanego ani Nero InCD ani Roxio DirectCD. Gdzie moze byc problem? Pomocy!!! ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Poszukiwacz Grawitonów
Data rejestracji: 15.01.2003
![]() |
...
Jaką masz wersje Nero zainstalowaną ?
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Re: ...
Podales troszke malo informacji, ale sprobuj wylaczyc wbudowana w XP systemowa usluge nagrywania plytek CD. Moze pomoze chociaz pewnosci nie mam.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Ad1)
Wersja Nero 5.5.9.17b ![]() Ad) Natomiast nie wiem gdzie te usluge mozna wylaczyc ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Sorki, że zaśmiecam tą liste, ale nie wiem czy przypadkiem na stronie www.ahead.de nie ma informacji odnośnie tego, że na komputerze ktory jest serwerem NeroNET nie da się uzywać jednocześnie Nero Burning ROM i NeroNET. Aktualnie mam zainstalowany Nero Burning ROM v5.5.9.17b. Nie robiłem prób z deinstalacją Nero i instalcją serwera. Być może nie da się użuwać tych dwóch aplikacji na tym samym systemie. Jesli ktoś to sprawdził to proszę o post.
Dzięki. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/003973.php#003973 To jest link do mojego newsa z 15 lutego. Tam jest opisany NeroNet Jako że jest to dopiero wersja RC1 posiada ona jak narazie pewne ograniczenia takie jak: -NeroNet-Server może pracować tylko z jedną nagrywarką - nie ma możliwości podłączenia kilku nagrywarek jednocześnie -NeroNET i Nero (Client) nie mogą być jednocześnie uruchomione na jednej maszynie -Nie ma jak narazie obsługi nagrywarek DVD -Program obsługuje nośniki o maksymalnej pojemności do 700 MB |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie thx. Jeszcze tylko jedno pytanie:
Nie wiem czy dobrze sie wyrazam: skoro zainstaluje sie NeroNET na jednym z komputerow w sieci (serwer) to mozliwosc nagrywania moze sie odbywac tylko z innych komputerow (stacji roboczych) z zainstalowanym Nero Burnig ROM, natomiast z serwera nie ma takiej mozliwosci? Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
|
|