![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
rozmiar obrazu plyty - format obrazu
Witam,
potrzebuje zbackupowac kilka plyt cd z danymi i wrzucic te obrazy na dvdr. Zrobilem kilka obrazow za pomoca alcohola 120% ale jego obrazy mdf maja prawie 800 mb, a ta sama plytka zapisana do iso ma 690 mb. Co ten alcohol tam zapisuje? plytki sa z moimi danymi wiec nie ma tam zadnych zabezpieczen. Oczywiscie moge te obrazy zpakowac jeszcze np. rarem ale w tym przypadku taka mozliwosc odpada - z tej plyty maja byc te obrazy monotowane. Mam zatem pytanie moze moglibyscie zaproponowac mi inny program (format zapisu) ktory tworzy znacznie mniejsze obrazy plyt. 1. do zwyklych danych 2. do plyt zabezpieczonych [d2] |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Alkcohol 120% jest jednym z najlepszych programów tego typu i najczęściej polecanym, więc nie czepiaj się za bardzo niego.
Zdaje mi się, że rozmiar obrazu zalezy od typu docelowego pliku. Mi zawsze rozmiar pasował, a skoro iso jest OK to zobrazuj w ISO. Masz jeszcze do wyboru np. mds, ccd i inne, podejrzewam, że coś źle ustrawiłeś i to wybitnie, nie spotkałem się aby zobrazowana płyta przewyższała orginalną płytkę i to o tak wiele mega.
#3 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
tak po prostu jest z obrazami plyt typu .bin/.ccd/.mdf i alcohol nie ma nic do tego
a wiecej zajmuja poniewaz dodatkowo zapisywane sa w nich dane subkanalowe (nie wazne czy sa czy ich nie ma) i inne dodatkowe dane, ktore moga byc wymagane do prawidlowego skopiowania zabezpieczonych plyt jesli to sa zwykle plyty spokojnie zrzucaj je do .iso
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 14.05.2004 o godz. 16:28 |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
|