![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Teac w548e - czyżby niewypał?
Mam właśnie taki w szufladzie. Kolega dostał po zareklamowaniu Poczciwego W540E, który się sypnął po 7 miesiącach używania (wypalił mniej niż 300 CD).
Ten teac wypalił 6 płytek z czego 3 z prędkością x12. Z prędkościami wyższymi niż x24 sobie nie radzi. 5 płytek skopanych. Testowaliśmy obaj i otrzymaliśmy podobne wyniki. Dzisiaj spotkałem kolegę z akademików, który ma podobny problem. Nagrywarka ma problem z rozpoczęciem nagrywania. W trybie DAO pali lead-in i koniec (w tao nie rusza wogóle, ale przynajmniej płyt nie psuje). Czasem zajmuje jej to 1 min 20 sek i jakoś rusza, ale raczej nie rusza. Czasem wyrzuca komunikat "laser calibration error" Nowego biosu wgrać się nie da, bo teac takowych nie udostępnia - jeszcze. Biosu asusa nie chcę wgrywać. Spawara idzie jutro do reklamacji. Kicha i tyle. Nie polecam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie jestes pierwszy - inna sprawa ze to ten egzemplarz jest ewidentnie sypniety - ale te sprawne tez nie sa chwalone...
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
hmm
Witka ,
ja mam mlodszego brata/siostre tej firmy ,Teac'a CD-W552E , i nie narzekam.Co prawda wypalalem nim max x40 ale poki zjechal mi tylko jedna plykte hawk ktora probowlaem x32 nagrac ,ale to chyba jakos nosnika o tym zadecydowala.Coz poki co odpukac poza ta nieszczesna zielona lampka wszystk ochdozi jak trzeba ![]() Pozdrofka Romo
#4 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Re: hmm
Cytat:
![]() ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
to dziwne
A tak apropo modelu w548e to dziwi mnie jedna rzecz.Jesli ta nagrywarka jest tka zjechana to czemu w tescie na cdrinfo ani slowem o tym nie wspamnieli.Byly tam jakies obiekcje co do nagrywanwia na marnych nosnikach ,wiec skad ta rozbierznosc ?
![]() Co Wy na to ?? Romo i mnie nie zalamujcie ,TEAC to dobra firma i niech tak zostanie , ![]() ![]() hehe ![]() ![]() ![]() ![]() Romo
#6 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Re: to dziwne
Cytat:
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Testami na strankach w gazetkach zbytnio bym sie nie sugerowal...firmy produkujace sprzet jush oto dbaja zeby do testerow nie trafil wadliwy egzemplaz
![]() Chyba duzo lepiej jest sie sugerowac opinia uzytkownikow(jesli dodatkowo uzyskuje bardzo dobre wyniki w testach to super). Wiadomo ilu ludzi tyle opinni,ale jesli wieksozsc mowi ze jakis sprzet git jush jest jakas podstawado tego aby zaryzykowac zakup. ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Jeśli chodzi o Teaca to jest to dobra firma, ale każdemu z producentów zdarzzyło się wypuścić bubel więc to się nie czepiajmy, ja osobiście mam Teaca cdw540 i nie narzekam ale sporo ludzi narzeka na 48x i na 52x tak jak na cdrom 52x. Cóż pewnie mogą to być słabsze modele i tyle. A propos czy ktoś posiada wypalarke dvd Teaca - u mnie w Kielcach coś takiego można kupić za 1350 zeta, pytam tak z ciekawości.
|
|