Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.02.2003, 19:41   #1
P_M_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.06.2002
P_M_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac w548e - czyżby niewypał?

Mam właśnie taki w szufladzie. Kolega dostał po zareklamowaniu Poczciwego W540E, który się sypnął po 7 miesiącach używania (wypalił mniej niż 300 CD).
Ten teac wypalił 6 płytek z czego 3 z prędkością x12. Z prędkościami wyższymi niż x24 sobie nie radzi. 5 płytek skopanych. Testowaliśmy obaj i otrzymaliśmy podobne wyniki. Dzisiaj spotkałem kolegę z akademików, który ma podobny problem.
Nagrywarka ma problem z rozpoczęciem nagrywania. W trybie DAO pali lead-in i koniec (w tao nie rusza wogóle, ale przynajmniej płyt nie psuje). Czasem zajmuje jej to 1 min 20 sek i jakoś rusza, ale raczej nie rusza. Czasem wyrzuca komunikat "laser calibration error"
Nowego biosu wgrać się nie da, bo teac takowych nie udostępnia - jeszcze. Biosu asusa nie chcę wgrywać. Spawara idzie jutro do reklamacji.
Kicha i tyle. Nie polecam.
P_M_ jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.02.2003, 19:49   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie jestes pierwszy - inna sprawa ze to ten egzemplarz jest ewidentnie sypniety - ale te sprawne tez nie sa chwalone...
Stary 17.02.2003, 19:57   #3
romo20
Bywalec

Data rejestracji: 12.02.2003
romo20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmm

Witka ,
ja mam mlodszego brata/siostre tej firmy ,Teac'a CD-W552E , i nie narzekam.Co prawda wypalalem nim max x40 ale poki zjechal mi tylko jedna plykte hawk ktora probowlaem x32 nagrac ,ale to chyba jakos nosnika o tym zadecydowala.Coz poki co odpukac poza ta nieszczesna zielona lampka wszystk ochdozi jak trzeba
Pozdrofka
Romo
Stary 17.02.2003, 20:11   #4
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: hmm

Cytat:
romo20 napisa***322;(a)
Witka ,
ja mam mlodszego brata/siostre tej firmy ,Teac'a CD-W552E , i nie narzekam.Co prawda wypalalem nim max x40 ale poki zjechal mi tylko jedna plykte hawk ktora probowlaem x32 nagrac ,ale to chyba jakos nosnika o tym zadecydowala.Coz poki co odpukac poza ta nieszczesna zielona lampka wszystk ochdozi jak trzeba
Pozdrofka
Romo
Nic dziwnego bo porzednie modele byly baardzo dobre i udane, zas ten najnowszy to PORAZKA!
Martin_TP jest offline  
Stary 17.02.2003, 20:39   #5
romo20
Bywalec

Data rejestracji: 12.02.2003
romo20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to dziwne

A tak apropo modelu w548e to dziwi mnie jedna rzecz.Jesli ta nagrywarka jest tka zjechana to czemu w tescie na cdrinfo ani slowem o tym nie wspamnieli.Byly tam jakies obiekcje co do nagrywanwia na marnych nosnikach ,wiec skad ta rozbierznosc ?
Co Wy na to ??
Romo
i mnie nie zalamujcie ,TEAC to dobra firma i niech tak zostanie , poki jest w moim posiadaniu.Jak sprzedam to mozecie ja obsmarowywac
hehe
Romo
Stary 17.02.2003, 20:50   #6
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: to dziwne

Cytat:
romo20 napisa***322;(a)
i mnie nie zalamujcie ,TEAC to dobra firma i niech tak zostanie , poki jest w moim posiadaniu.Jak sprzedam to mozecie ja obsmarowywac
hehe
Romo
Nikt nie mowi ze to zla firma, wrecz przeciwnie urzadzenia Teaca sa SUPER... z pewnym wyjatkiem jakim jest ten najnowszy model ktory jest kompletna porazka. Wpadka nawet najlepszym moze sie zdarzyc.
Martin_TP jest offline  
Stary 17.02.2003, 21:16   #7
coolczyk
Bywalec

Data rejestracji: 27.01.2003
coolczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Testami na strankach w gazetkach zbytnio bym sie nie sugerowal...firmy produkujace sprzet jush oto dbaja zeby do testerow nie trafil wadliwy egzemplaz

Chyba duzo lepiej jest sie sugerowac opinia uzytkownikow(jesli dodatkowo uzyskuje bardzo dobre wyniki w testach to super).
Wiadomo ilu ludzi tyle opinni,ale jesli wieksozsc mowi ze jakis sprzet git jush jest jakas podstawado tego aby zaryzykowac zakup.

pozdrawiam
coolczyk jest offline  
Stary 18.02.2003, 14:39   #8
Bidi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.02.2002
Bidi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli chodzi o Teaca to jest to dobra firma, ale każdemu z producentów zdarzzyło się wypuścić bubel więc to się nie czepiajmy, ja osobiście mam Teaca cdw540 i nie narzekam ale sporo ludzi narzeka na 48x i na 52x tak jak na cdrom 52x. Cóż pewnie mogą to być słabsze modele i tyle. A propos czy ktoś posiada wypalarke dvd Teaca - u mnie w Kielcach coś takiego można kupić za 1350 zeta, pytam tak z ciekawości.

Twoje uprawnienia: