Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.09.2004, 13:54   #16
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pamiętam, że mojemu kumplowi kiedyś takie coś uznali. A może by skorzystać z "rękojmi"??

Essio a jaka to płytka i napęd?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.09.2004, 14:16   #17
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
qmplowi rozsadzilo plyte, to zaraz to serwisu zaniosl (grzechotke ) na drugi dzien oddlali mowiac ze wyjeli kawalki plytki i wszystko dziala (do dzis),
edit: szkoda tylko ze w srodku byla moja plytka - jej nie oddali.... tzn oddali ale w woreczku ^_^
a tak sobie wczesniej myslalem ze ta duza rysa na plytce to niezadobrze wyglada ale co, najwyzej nieprzeczyta nie? okazalo sie ze sie mylilem ^_^

drugiemu koledze jak rozwalilo to zaraz nowy kupowal bo po gwarancji bylo a prowalismy wyjac kawalki plytki, probowalismy...... ihmo naped cos ciachlo i po sprawie bylo

na szczescie mi to sie jeszcze nie przydarzylo (odpukac)

Ostatnio zmieniany przez Predi : 23.09.2004 o godz. 14:21
Predi jest offline  
Stary 23.09.2004, 22:22   #18
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mi też kiedyś w nagrywarce rozsadziło płyte, dąłem ją do servwisu TPC to nie chcieli przyjąć, a po po rozmowie (w ojczystym języku) uznali reklamacje i po miesiącu czekania dostałem nową nagrywarkę
Stary 23.09.2004, 23:24   #19
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kurcze ale patrzcie ze jak ludzie pisza ze plyta sie rozsadza w napedzie to zwykle jest to CDROM (zwykle LG ) a prawie nigdy lub nigdy nagrywarka. Takze te CDROMY to musza rzeczywiscie strasznie tasmowo robic skoro takie rzeczy maja miejsce.
pawelblu jest offline  
Stary 24.09.2004, 11:11   #20
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
plyta sie rozsadza w napedzie to zwykle jest to CDROM (zwykle LG )
niekonieczne ja mam LG 52x - 3 lata nic sie nie stalo, nagrywarke - lg 12x8x32x (stara CED 8120B) ma 2 lata i tez nic, braciszek tez ma jakiegos lg i tez nic..... a jak mi rozsadzi (odpukac) to i tak kupie lg
Predi jest offline  
Stary 24.09.2004, 11:49   #21
krasnal
Bywalec

Data rejestracji: 23.01.2004
krasnal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Kurcze ale patrzcie ze jak ludzie pisza ze plyta sie rozsadza w napedzie to zwykle jest to CDROM (zwykle LG ) a prawie nigdy lub nigdy nagrywarka. Takze te CDROMY to musza rzeczywiscie strasznie tasmowo robic skoro takie rzeczy maja miejsce.
Niekoniecznie. Ja wyjmowałem kawałki z nagrywarki (LiteOn - ale to bez znaczenia) u znajomego. Napęd na szczęście działa do dziś - ok. rok.
Z tego co mówił, włożył płytkę, napęd zaczął mielić nie widząc jej, więc odczekał chwilę. Ponieważ napęd nie widział dalej płytki, a żona wołała na obiad, poszedł sobie spokojnie zjeść. Dopiero dziwne dźwięki z pokoju przypomniały mu o komputerze.
Później powiedział że na płytce była spora rysa.
krasnal jest offline  
Stary 24.09.2004, 11:51   #22
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Predi ty masochisto ^_^ joke of kors

Ja kiedyś mialem nadpękniętą płyte przy środku i po wsadzeniu do mojej spawary Teac zaczęła ona dziwnie hałasować, wpała w jakieś turbulencje. Zaraz plytke wyciągłem. A na innym starym cd-romie x36 ta plytka śmigała normlanie. Może przez to, że jej nie umiał rozpdędzić tak mocno.

Twoje uprawnienia: