Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Rozsadziło płytę w napędzie cd (https://forum.cdrinfo.pl/f2/rozsadzilo-plyte-napedzie-cd-40091/)

epol 23.09.2004 13:54

Pamiętam, że mojemu kumplowi kiedyś takie coś uznali. A może by skorzystać z "rękojmi"??

Essio a jaka to płytka i napęd?

Predi 23.09.2004 14:16

qmplowi rozsadzilo plyte, to zaraz to serwisu zaniosl (grzechotke :D) na drugi dzien oddlali mowiac ze wyjeli kawalki plytki i wszystko dziala (do dzis),
edit: szkoda tylko ze w srodku byla moja plytka :blee: - jej nie oddali.... tzn oddali ale w woreczku ^_^
a tak sobie wczesniej myslalem ze ta duza rysa na plytce to niezadobrze wyglada ale co, najwyzej nieprzeczyta nie? okazalo sie ze sie mylilem || ^_^ ||

drugiemu koledze jak rozwalilo to zaraz nowy kupowal bo po gwarancji bylo :) a prowalismy wyjac kawalki plytki, probowalismy...... ihmo naped cos ciachlo i po sprawie bylo :(

na szczescie mi to sie jeszcze nie przydarzylo (odpukac) :)

mgit 23.09.2004 22:22

Mi też kiedyś w nagrywarce rozsadziło płyte, dąłem ją do servwisu TPC to nie chcieli przyjąć, a po po rozmowie (w ojczystym języku) uznali reklamacje i po miesiącu czekania dostałem nową nagrywarkę :D

pawelblu 23.09.2004 23:24

Kurcze ale patrzcie ze jak ludzie pisza ze plyta sie rozsadza w napedzie to zwykle jest to CDROM (zwykle LG :> ) a prawie nigdy lub nigdy nagrywarka. Takze te CDROMY to musza rzeczywiscie strasznie tasmowo robic skoro takie rzeczy maja miejsce.

Predi 24.09.2004 11:11

Cytat:

Napisany przez pawelblu
plyta sie rozsadza w napedzie to zwykle jest to CDROM (zwykle LG :> )

niekonieczne ja mam LG 52x - 3 lata nic sie nie stalo, nagrywarke - lg 12x8x32x (stara CED 8120B) ma 2 lata i tez nic, braciszek tez ma jakiegos lg i tez nic..... a jak mi rozsadzi (odpukac) to i tak kupie lg ;)

krasnal 24.09.2004 11:49

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Kurcze ale patrzcie ze jak ludzie pisza ze plyta sie rozsadza w napedzie to zwykle jest to CDROM (zwykle LG :> ) a prawie nigdy lub nigdy nagrywarka. Takze te CDROMY to musza rzeczywiscie strasznie tasmowo robic skoro takie rzeczy maja miejsce.

Niekoniecznie. Ja wyjmowałem kawałki z nagrywarki (LiteOn - ale to bez znaczenia) u znajomego. Napęd na szczęście działa do dziś - ok. rok.
Z tego co mówił, włożył płytkę, napęd zaczął mielić nie widząc jej, więc odczekał chwilę. Ponieważ napęd nie widział dalej płytki, a żona wołała na obiad, poszedł sobie spokojnie zjeść. Dopiero dziwne dźwięki z pokoju przypomniały mu o komputerze.
Później powiedział że na płytce była spora rysa. :)

epol 24.09.2004 11:51

Predi ty masochisto ^_^ :D joke of kors ;)

Ja kiedyś mialem nadpękniętą płyte przy środku i po wsadzeniu do mojej spawary Teac zaczęła ona dziwnie hałasować, wpała w jakieś turbulencje. Zaraz plytke wyciągłem. A na innym starym cd-romie x36 ta plytka śmigała normlanie. Może przez to, że jej nie umiał rozpdędzić tak mocno.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:07.