![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Rozwiazal ktos problem cd-r TEACa i w2k?
Mowie o zawieszaniu przez TEACa praktycznie kazdego programu...
Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
Jakiego TEAC'a?
Mój brat ostatni jeździ na w2k sp0, sp1, sp2 i cd-w524E i nic się nie zawiesza. JA z tym samym sprzetem wojuje w XP, bez jakichkolwiek problemów. Jeśli masz jakies problemy to wina TWOJEGO sprzetu lub softu. |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
No i jeszcze ewentualnie ASPI dla W2k.
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Zainstalowane wszystko co trzeba; 3.0A zapodany (pod w98, bo pod w2k sie nie da), ale nic nie pomogl. W dalszym ciagu zwiechy kazdego programu uzywajacego cd-r. Wlasnie napisalem do TEACa, moze powiedza cos madrego... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
czlowieku napisz ze chodzi ci o cdrom a nie cdr bo cd540e to wlasnie cdrom ktory ma najnowszy bios w wersji 3.0A sciagnij sobie ze strony teca narzedzie do ustawiania szybkosci odczytu generalnie ten nowy bios w polaczeniu z tym programikiem zwieksza znacznie predkosc odczytu audio a jak ci wiesza system to widocznie cos masz nie tak raczej z samym systemem albo konfiguracja sprzetu a w ostatecznosci mozesz miec walniety cdrom chociaz watpie w koncu to Teac !!!
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nie bede sie powtarzal bo wszystko juz napisalem wyzej... pewnie nawet nie zerknales na test, o ktorym wspomnialem... ehh Nie pytam o moj soft bo wiem ze jest ok tylko o rozwiazanie problemu 540E+w2k, ktory "wystepuje w pewnych konfiguracjach", jesli ty go nie masz to sie ciesz a nie rzucaj sloganami... Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
koles, moj sasiad ma dokladnie takiego TEAC'a jak ty
rzeczywiscie musi byc to wina Twojej konfiguracji sprzetowej, lub po prostu czasem tak jest ze na 10 takich samych komputerow 1 nie dziala tak jak powinien ja mam w2000 Pro built 2195 (Finalny) i pracuje dobrze z Asusem CD-S500/A ale jakos pol roku temu mialem podobny problem ze sprawnym gdzie indziej BTC x16, na w2000 po prostu wieszal wszystko zmien system albo CD-ROM moze XP HE? |
![]() |
![]() |
#8 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
- dowiesz sie tu wiele - na ten test zerkalem zanim ty dowiedziales sie ze cos takiego w ogole jest - napisalem ci wyraznie zebys sciagnal sobie programik do tego cdromu ze strony teaca i tam ustawil wieksza predkosc odczytu - mam dokladnie tego samego cdroma i takze wgrywalem mu bios 3.0A aby poprawic osiagi i UZYLEM tego programiku mozesz go pobrac ze strony z testem (http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/teacCD540E/teaccd540e.php3) i nie mialem z nim zadnych problemow pod zadnym windowsem poczawszy od 98se poprzez me, 2000 skonczywszy na xp prof - poczytaj dokladnie na stronie i poszukaj na forum co i jak z tym teaceim - a teraz porady: -> wlacz/wylacz DMA -> zainstaluj service packi dla windy -> jak sam piszesz problem wystepuje w pewnych konfiguracjach wiec moze pokombinuj cos by zmienic ta konfiguracje -> zainstaluj najnowsze aspi -> zainstaluj najnowsze sterowniki do plyty glownej zwlaszcza jezeli masz plyte na via -> zmien system a sloganami to nie ja tu rzucam fakt jest faktem ze ten cdrom jest jednym z najlepszych na rynku ma bardzo dobra korekcje bledow i jedna z najwyzszych szybkosci odczytu audio porownywalna z szybkoscia odczytu danych i nie chwale teaca bo go mam i juz tylko dlatego ze tak jest / koniec i kropka
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Dzieki |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Niestety, wszystko co wymieniles jest w jak najlepszym porzadku, Expansion Utility rowniez ustawione... Wylaczenie DMA powoduje jedynie zanik zwisow, coz z tego skoro odczyt danych caly czas pozostaje na poziomie 20x, a audio 10x ![]() ATSD, twoj przypadek pokazuje jaki ten cd-rom ![]() Coz, podostaje chyba tylko miec nadzieje, ze kiedys mu sie odmieni... moze rzeczywiscie sprobuje winXP. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#11 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
o to chodzi ze 2000 nie masz dosu rzeczywistego a ten tryb jest potrzebny do przeprowadzenia upgrada
byc moze cosik nie tak poszlo wlasnie przy upgradowaniu ? nie miales zadnych komunikatow o bledzie?
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
NG FlashWrite: AdapterId=02 TargetID=01 SenseData=0:00:00 Pozostawalo wcisnac OK i EXIT. Pod w98 wszystko przebieglo bezproblemowo. I jeszcze zapomnialem o ciekawostkce ![]() Oczywiscie probowalem wszystkie kombinacje, sprawdzalem tasmy i inne takie; po prostu, brak TEACA - wszystko miodzio; TEAC w kompie - same hece. 2 pytania pomocnicze ![]() - Co sadzsz (sadzicie) o Sony 52x? (Asusa sie przestraszylem po opiniach na temat jego glosnosci...) (zalezy mi na szybkim czytaniu audio i niezachwianej pracy na pelnych obrotach przez np. 1 godzine - przegrywanie plyt...)(przy lg40x co 15 min trzeba bylo robic przerwe zeby wystygl) - Czy ewentualnie dvd toschiby spelnil by te wymagania? (jak mniemam to najlepszy dvd...?) Thx Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
|
|