![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2002
![]() |
Safedisc 2
Ten temat był poruszany ,ale naprawde nie znalazłem na nie odpowiedzi. Mam płytkę zabezpieczoną właśnie tym ustrojstwem . Wiem ,że należy użyć Clone CD, skopiować płytkę z predkościa 4 x i zaznaczyć omijanie błędnych sektorów. Co dalej ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
w opcji "fast error skip" ustaw read retries na "3" w error corretions na "none" i wypalaj
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
1. rób obraz nagrywarką
2. ustawienia odczytu (CloneCD) to: prędkość odczytu 4x (choć np LG, Samsung można dać Max), szybkie omijanie błędnych sektorów: liczba powtórzeń 3, korekcja błędów: brak, 3. nagrywanie zależy od nagrywary i wtedy też trzeba lub nie ustawić opcję przy zapisie: naprawiaj słabe sektory. Zainstaluj sobie ClonyXL, on Ci powie jak co ustawić. Jeśli masz SafeDisc w wersji 2.51, to możesz mieć większe problemy. |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
W ustawieniach błędnych sektorów - ustawiasz ilość powturzeń-0, korekcja - programowa. Następnie przy nagrywaniu (jak masz nagrywarę, która zdolna jest zczytać SD2 w 100%-np. LG-16x10x40) zaznaczasz tylko - zamykaj ostatnią sesję(przy tej nagrywarce możesz nagrywać z prętkością 16x), a gdy masz nagrywarę której nie jesteś pewien , że przegra SD2 , to przy nagraniu zaznacz: a)zamknij ostatnią sesję i b)naprawiaj słabe sektory - wyjdzie Ci kopia gry ale będzie działać bez zażutu. Pozdrowienia roman33. |
|
![]() |
![]() |
#5 | ||
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
ale przy odczycie - powturzeń 3, korekcja - brak |
||
![]() |
![]() |