![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Lite-ON LTR 40125S all firmware problem!
Witam. Mialem sobie litka na firmwarze ZS0J ale nie nagrywal wszystkich plytek jak trzeba (chodzi o predkosci) wiec postanowilem go poczestowac nowym firmwarem. Nie jest to OEM- widac po biosie. Drugi dziwny powód flashowania toto, ze nagrywał max x32. Dziwne bo to nagrywarka x40 a nawet gdyby to był rasowany LTR-32123S to przeciez tez rasowany do x40.
Wrzuciłem nowy firmware i zwaliło mi płytkę przy predkości x40 (certyfikowana do x48) nagralem ja jeszcze raz x20 i nagranie jest ok ale scan disc w nero widzi prawie całą powierzchnie jako nieczytelną. Podobnie jest z tóczoną płytą- działa świetnie ale powoerzchnia niby nieczytelna. Mało tego, mam do wyboru predkosci nagrywania x2, x8 i x40. Ponieważ nie zrobiłem kopii (bo geniusz jestem ![]() Nie pomogło. Generalnie przetesowałem tez firmware dla LTR48125W, bo mylalem że jak to modyfikowana x32 to nie pocioagnie x48 (mają inne chipy). No i dupa- działa na każdym Biosie tak samo i na każdym te same tylko 3 predkości do wyboru (dla LTR 48125W były to x48, x8 i x2). Flashowalem Lite-ONowskim exe oraz LtnFW. Program MtkWinFlash nie rozpoznaje wersji pamięci flash czy cos, grunt ze nic nie robi. Jakieś pomysły? Jeśli ktoś ma LTR-40125S ktore nagrywa do predkosci x32 niech da znac. Jesliktoś wie czy mozna edytować firmware żeby wstawić tam inne możliwe predkości to też czekam. Teraz rozkrece nagrywarke i zobacze jak tam bebechy- bede wiedzial na 100% jaja to wersja. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|