Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.01.2005, 12:21   #1
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lite-ON LTR 40125S all firmware problem!

Witam. Mialem sobie litka na firmwarze ZS0J ale nie nagrywal wszystkich plytek jak trzeba (chodzi o predkosci) wiec postanowilem go poczestowac nowym firmwarem. Nie jest to OEM- widac po biosie. Drugi dziwny powód flashowania toto, ze nagrywał max x32. Dziwne bo to nagrywarka x40 a nawet gdyby to był rasowany LTR-32123S to przeciez tez rasowany do x40.

Wrzuciłem nowy firmware i zwaliło mi płytkę przy predkości x40 (certyfikowana do x48) nagralem ja jeszcze raz x20 i nagranie jest ok ale scan disc w nero widzi prawie całą powierzchnie jako nieczytelną. Podobnie jest z tóczoną płytą- działa świetnie ale powoerzchnia niby nieczytelna.

Mało tego, mam do wyboru predkosci nagrywania x2, x8 i x40.

Ponieważ nie zrobiłem kopii (bo geniusz jestem i nie mam w kompie FDD (flashuje pod winem) sciagnalem crackowany firmware ZS0A i wrzuciłem go (objawy jak wcześniej). Po nim mogłem powrócic do wersji ZS0J (pierwotnej).

Nie pomogło. Generalnie przetesowałem tez firmware dla LTR48125W, bo mylalem że jak to modyfikowana x32 to nie pocioagnie x48 (mają inne chipy).

No i dupa- działa na każdym Biosie tak samo i na każdym te same tylko 3 predkości do wyboru (dla LTR 48125W były to x48, x8 i x2). Flashowalem Lite-ONowskim exe oraz LtnFW. Program MtkWinFlash nie rozpoznaje wersji pamięci flash czy cos, grunt ze nic nie robi.

Jakieś pomysły?

Jeśli ktoś ma LTR-40125S ktore nagrywa do predkosci x32 niech da znac.
Jesliktoś wie czy mozna edytować firmware żeby wstawić tam inne możliwe predkości to też czekam.

Teraz rozkrece nagrywarke i zobacze jak tam bebechy- bede wiedzial na 100% jaja to wersja.
downloads jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: