![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.07.2004
![]() |
![]()
Mam nagrywarkę Lite On model LTR-24102B. Do tej pory było wszystko ok. Ale od pewnego czasu jak wkładam czystą płytę cd-rw to nie mogę otworzyć okna w windowsie XP z zawartoscia plyty. Zapisuje i odczytuje mi plyty cd-rw normalnie we wszystkich innych programach.Problem jest też taki że nie ma opcji wyczyszczenia płyty cd-rw gdy jest włożona jakaś nagrana już bo rozpoznaje ją jako zwykpła płytrę cd-r.Kiedy klikam na napęd z włożoną płyta cd-rw pojawia mi się komunikat: "G : \ nie jest dostępny, niepoprawna funkcja".
Czy wie ktoś może jak to naprawić i co z tym zrobić zeby było tak jak wcześniej, normalnie?? Tzn żeby dało się normalnie wymazywać, otwierać i zapisywać płyty cd-rw z poziomu windowsa. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Daj na wlasciwosci nagrywarki w moj komputer i w zakladce nagrywanie wlacz funkcje nagrywania, mozliwe ze zostala wylaczona przez jakis inny program do nagrywania
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sorki nie czaje tematu, piszesz ze nie mozesz otworzyc czystej, czyli nienagranej plyty w windowsie i ze masz komunikat jak wyzej, a co chcialem otrzymac?tak jak jest to jest dobrze
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Bródka - miałeś rację to rzeczywiście pomogło i to była właśnie sprawa tego. A wiesz może czy jest możliwość że jeśli mam dwie nagrywarki to czy obie jednoczesnie nie mogłą być obsługiwane na raz przez system?? Bo jeśli zaznaczę to w jednej to automatycznie zostaje odznaczone w drugiej. :/
|
![]() |
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
One obie sa obslugiwane przez system ale z tego co pamietam gdy mialem dwie nagrywarki to nagrywac czy tez kasowac cd mozna bylo tylko na jednej nie mozna bylo ich uzywac jednoczesnie
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Tak właśnie to miałem na myśli nagrywanie i kasowanie,a to że są obie obsługiwane prez system to wiem.
|
![]() |
![]() |
|
|