Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.03.2002, 09:50   #1
Janik
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.03.2002
Janik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Samsung SW-224B Opinie

1. Interesuja mnie opinie posiadaczy tej nagrywarki? Dokladnie chodzi mi o mozliwosci kopiowania zabezpieczonych plyt. Overburning.
2. CO daje mozliwosc uaktualnienia biosa. Jak to zrobic Moja wersja biosu to R201. Czy komus z posadaczy sam sw224b udalo sie to zrobic?
Janik jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.03.2002, 10:44   #2
Pio
Gość

Cześc.

Mam taka spawarę i jestem z niej zadowolny (nawet bardz). Radzi sobie z każdym zabezpieczeniem, nawet SD w wersji 2.51.

Co do biosa, to wgrałem tego 203, ale różnicy nie widzę. Podczas upgrade'u w XP wyskakiwał mi błąd, więc zrobiłem go w 98SE.

Pozdrowienia.

Stary 17.03.2002, 12:47   #3
Janik
Nowy na forum

Dzieki za tak szybka odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanko Mowisz ze nic nie dalo upgrade biosa?? I w sumie nie jest to konieczne Jesli bym chcial jednak to zrobic to z kad sciagnoles upgrade i jak to zrobic?

Pozdrowienia
Janik jest offline  
Stary 17.03.2002, 22:17   #4
Pio
Gość

Witaj

Ściągnąć można z http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/

Po ściągnięciu rozpakuj gdzieś na twardziela. Uruchom pliksfdnwin.exe potem wybierz nagrywarkę (w tym programi co się uruchomi) i plik z nowym biosem i załaduj go. pamiętaj, że jak Ci wyłączą w tym czasie prąd, to... nagrywara idzie na serwis.
Jak będziesz miał problem z upgradem (pod XP taki był), to uruchom kompa od nowa i powinno się wszystko udać.

Pozdrawiam

Stary 24.03.2002, 19:12   #5
Janik
Nowy na forum

Jak skopiowac ta nagrywarka gre zabezpieczona SECUROM i SECUROM "NEW"
Mi sie nie udalo
Janik jest offline  
Stary 24.03.2002, 19:52   #6
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kurde, a mówią że to tak trudno przekopiować SD 2,51. A że nawet Samsung...
Hmmm....
Securoma new zaznacz odczyt subkanałów audio i data w clonie. Najlepiej to sprawdź czy nagra może to kopiować.
Nol jest offline  
Stary 25.03.2002, 00:03   #7
Pio
Gość

Pewnie że ten Samsung potrafi przegrać SecuRom i SecuRom 2. Zainstaluj sobie ClonyXL lub XXL i on Ci napisze co i jak ustawić. Jeżeli dalej kopia nie działa, to do odczytu też użyj nagrywajki.
Powodzenia!

Stary 25.03.2002, 19:18   #8
Janik
Nowy na forum

Dzieki za szybka odpowiedz:=) Mam pytanie jeszcze o securoma. Mam clone xL kopiowalem wedlug niego plyte . Po zakonczeniu sprawdzam plyte i jest tam tylko jeden plik rozpoznawalny jako jakis audio. Nic tylko ten jeden plik
Jednym slowem kicha. Co mam z tym zrobic. Moze chodzi tu o tryb Raw-Dao 96 i moze ta spawara tego nie obsluguje Z sd 2 sobie bez problemu radzi

Nara
Pozdrowienia
Janik jest offline  
Stary 25.03.2002, 19:40   #9
Pio
Gość

Samsung robi securoma, a że Ci widzi nagraną płytę audio, to coś Ci się w programie do nagrywania powaliło (tak mi się zdaję). Jak Ci tę płytę widzi nagrywara - też jako audio?
Przeistaluj program i wtedy zobacz.
A nagrywaj w trybie Raw-Dao.

Stary 25.03.2002, 22:03   #10
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
[quote]Janik (25-03-2002 19:18):
Po zakonczeniu sprawdzam plyte i jest tam tylko jeden plik rozpoznawalny jako jakis audio. Nic tylko ten jeden plik....

Cos takiego sie zdarza przy zlym ustawieniu opcji odczytu w clonie. Moze jeszcze "cos" tam jest poza securomem na plycie, musisz pokombinowac najlepiej na cdrw. Sprobuj dac nie naprawiaj subkanalow przy nagrywaniu, a moze sa tam jeszcze bledne sektory. Nie wiem co chcesz przegrac ale sprobuj tutaj na search lub sprawdz w bazie gierek w necie.
Stary 28.03.2002, 22:07   #11
Janik
Nowy na forum

Witam
To jeszcze raz ja. Probowalem skopiowac jeszcze rqz gre zabezpieczona securomem starszym nie "new" I jest ten sam problem . Plyta jest nagrana ale tylko jest tam plik .cda czyli sciezka audio ... Co mam z tym zrobic gdzie popelniam blad. Ustawienai clone sa zgodne z zaleceniami Clony XL

Pozdrowienia
Janik
Janik jest offline  
Stary 28.03.2002, 22:25   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jesli miales zaznaczony odczyt subkanalow audio to go wylacz, zostaw tylko subkanaly data. Nie wiem ktora wersja clony sprawdzales, ale clonyxlpl tak mi pokazuje (dla starego securom) i mysle ze to jest przyczyna tego ze otrzymujesz w koncu jeden track audio. Ale nie podales szczegolow i tylko zgaduje. Mozesz jeszcze sprobowac nie naprawiaj subkanalow przy zapisie. Powodzenia.

Twoje uprawnienia: