![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.03.2005
![]() |
Zmiana prędkości odtwarzania w Nero6608
Witam,
Szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć. Problem jest następujący:w starszych wersji Nero (4) mogłem bez problemu zmieniać prędkość odczytu w odtwarzacza CD (LG). W nowym rozwinięcie listy daje mi tylko do wyboru 48x,52x,max. Można pewnie ograniczyć to Nero Drive Speed, ale wolałbym lepiej i szybciej - tak po prostu z listy ![]() P.S. Wydaje mi się że problem raczej nie powinen leżeć w cd.cfg (w katalogu nero) - bo w końcu to nowy produkt i powienien mieć rozszerzoną bazę napędów? Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja w nero 6.6.x.x nie mam najmniejszych problemów z ustawieniem opcji odczytu w zakresie 1 - 48x
#3 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sa opcje i tam masz skanuj lub wykryj, wykryje i bedzie ok
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Sprawdzałem i szukałem, ale nigdzie nie mogę w opcjach znaleźć tych poleceń. Jeśli możesz to napisz coś dokładniej.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
"C:\Program Files\Ahead\Nero Toolkit\DriveSpeed.exe" sciezka dostepu do programu
![]() W otwartym okienku widzisz silent ,fast a na dole przycisk Opcje-po kliknieciu masz opcje wykryj. |
![]() |
![]() |
#6 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kolego jeśli robisz kopię płyty mozesz ustawić prędkość odczytu w opcjach kompliacji-> opcje kopiowania-> prędkść odczytu
#7 |
Nowy na forum
![]() |
wiesz Czechoj, w oknie kompilacji niestety też nic nie mogę zrobić (próbowałem).Pozdrowienia
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
czołem,
próbowałem wersji "wykryj" w Nero Drive Speed- i owszem wykrył mi, ale to co miałem do tej pory: 48x,52,MAX.Może ktoś spotkał się z podobnymi dziwactwami? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.02.2005
![]() |
Nie wiem czy koledzy sprawdzali owe szybkości odczytu na zwykłych napedach CD,gdyż u mnie sprawa wygląda podobnie.Wiec zdaje mi się iż nie jest w tym nic dziwnego.
Sprawdzałem na czterech napędach (cdrw,dvdrw,cdrom,cdrom) i tylko nagrywarki (zarówno dvd jak cdrw) maja pokaźną liste wyboru szybkości odczytu. Co dziwne - nagrywarka dvd Nec 3520A posiada możliwość wyboru szybkości x56,co daje sporo do myślenia jeśli chodzi o oktualizację bazy sprzętu w Nero. No chyba że owe szybkości to przelicznik transferu z dvd. W każdym razie nagrywarka cdrw LiteOn jko chyba jedyna w mojej liście oferuje w Nero 13 punktowy wybór szybkości od x1-x52 . |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
dvd 16x rownaloby sie ok 192x predkosc cd romu
|
![]() |
![]() |
|
|