![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.12.2000
![]() |
obrazki na spodzie plyty
wiem, ze ten temat byl juz poruszany, ale chcialby sie zapytac ludzi, ktorzy maja jakies pojecie w tym temacie... na nowych nagrywarkach yamachy mozna podobno "wygrawerowac" sobie grafike na spodniej czesci plyty. problem polega na tym, ze nie ma do tego softu (podobno). moje pytanie brzmi: na ile jest to sprawa sprzetu, a na ile oprogramowania? mnie sie wydaje, ze nie ma przeszkod, aby taki trick zastosowac na innych nagrywarkach. napiszcie co sadzicie... (moze ktos wie cos bardziej konkretnego)
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
wiem, ze jest to mozliwe na kazdym sprzecie, kumpel z jakiejs szkoly po mat. mial takie zadanie. Chodzi oto, aby nipsac program, ktory zapisuje odpowiednie sektory na plytce, a nie ods strony jak leci. A co do Yamahy to nie wiem jak tam jest z tym softem ( bo to pewnie gl. jego zasluga
![]()
#3 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Mam przemożne wrażenie iż tego typu soft (jak i nagrywarka) ułatwiła by w pewien sposób obejście wielu zabezpieczeń Tages-like.
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Z pewnością dałoby się to zrobić, ale nagrywarka musiałaby umieć idealnie dobrać obroty płyty do prędkości wypalania, bo inaczej to powstałby jeden, wielki twist. Jeżeli nagrywarka nie jest tak precyzyjna jak opisałem, to można robić sobie tylko "pierścienie"
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.12.2000
![]() |
heh... czyli teac 12x odpada...
|
![]() |
![]() |
|
|