![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Działało a teraz niedziała
Cześć wypalacze cd. Mam do Was ogromna prosbe. Otórzprosze was o porade co mam z fantem zrobic. Nagrywarke kupiłem 28-09-2001 czyli wiecej niz rok temu. Nagrywarka to LG CED-8080B. Cały czas nagrywałem na nero i w clonecd (w zaleznosci co było do writniecia). W sobote qpel przyniusł mi dysk twardy do zgrania paru plików. jest to stary WD 1,8gb najprawdopodobniej w standarcie udma 33 lub 66. Otórz ja mam dysk maxtor 30 gb o udma 100. Cały czas działało to na Windowsie XP. A od soboty niemoge nagrac plyty AUDIO CD. Mysle ze to moze cos byc z tymi UDMA bo mi buffor spada i krazek sie niszczy zniszczyłem juz 2. Symulacja tez tak samo. Ale gdy nagrywam zwykłe dane jest ok. Wiecie moze co to ? Bardzo bym prosił o odp
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Oczywiscie piszesz o ATA 33, 66, 100?
Oczywiscie odlaczyles tamten dysk? Byl podlaczony jako PS a twoj jako PM? Sprawdz jak teraz chodzi twoj dysk - ATA100? pewnie masz problem z transferem plikow do nagrywarki. I co...? Udalo ci sie z tego dysku cos nagrac? Pod jakim systemem dzialal tamten dysk? Jak go laczyles? Moze nagrywarka siada - ale na to bym nie obstawial! |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Cytat:
a sprawdzałeś jakimś AntySzkodnikiem ? moze jakiś wirusik ..z dysku przeskoczył ?
![]() |
#5 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Moja propozycja jest taka: odinstaluj w XP kontroler na którym masz hadeka, zrestartuj kompa, niech się wykryje...Sprawdź czy to pomaga.
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002