![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2001
![]() |
I SIE SPIERDZIELILO - zostal linux :(
Wczoraj postanowilem przeinstalowac winde z powodu na klopoty z uruchamianiem programow do nagrywania i slabym nagrywaniem CD oraz wieszaniem sie systemu podczas kazdego restartu. Sformatowalem dysk - naprawde musialem. Instaluje system... najpierw scandisk skanuje dysk C: - 0 bledow
D: - 0 bledow E: bledow jak cholera ![]() 2 godziny robil dyskietke scandisk i nie usuna bledu - system sie nie zainstalowal Wylaczyla sie instalacja i zostalem w DOSie przechodze do dysku E: a tam... nie moze go odczytac... "sterownik urzadzenia bla bla" czy cos w tym stylu. Nawet probowalem na nowo zrobic partycje na E: i nic ![]() Na szczescie mialem zainstalowanego linuxa (umiem na nim niewiele) - dzieki niemu teraz tu pisze. Czy macie jakies porady ![]() Jak nic nie zrobie to w poniedzialek komp pojedzie do serwisu i mam nadzieje, ze usunal blad, a przy okazji zrobia przeglad. Pozdrowka zdolowany Andrzej |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
ściągnij wszystkie partycje jak możesz i zrób od zera powinno pomóc
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
lepiej zostawie to ekspertom z serwisu
mam tam wazne pliki, ktorych nie mam kopii a nie mam drugiedo dysku twardego, gdzie moglbym to zgrac poprosze ich w serwisie zeby zgrali na zastepczy dysk, a potem wrali na miejsce wszystko |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
mam pytanko - jak usunac wszystkie partycje ?
czy linuxowa tez sie wtedy usunie ? i jeszcze cos Fdisc mi sie wiesza (mika kursor na czarnym ekranie (fdisk odpalam spod windy... ... zart ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
Z tego co rozumiem to nie mogłeś zainstalować Windowsa bo scandisk który się włącza przed instalacją Wina walił w gumy na dysku E: i nie chciał skończyć leczenia dysku . Jeśli tak to zamiast wpisywać komędę "setup" wpisz "setup /is" - taka komenda uruchomi instalatora Windowsa ale bez modułu sprawdzania dysków - zrobisz sobie sprawdzanie jak się już Win zainstaluje i to scandiskiem windowsowym ! Jeśli źle cię zrozumiałem pisz na priva a postaram się pomuc.
|
![]() |
![]() |
#6 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdz go WDclear'em. Programu tego uzywaja w serwisach.
Wlacz mu czytanie. Program ten sprawdza strukture dysku. Potrafi takze dokladnie wyczyscic (zapisuje same zera) zawartosc dysku. Danych tych potem nie da sie odczytac. Plik w zalaczniku: ----------------------------------------------------------------------------------------> |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
mozesz coś powiedzieć o obsłudze tego programu ?
nie chce mi chodzić... tzn nie robi testu Windows zainstalowalem ale dysk E jest niedopstepny i nie chce sie sformatowac spod Windy |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
Ha ha bo ten WDcośtam jest tylko do wysków Western Digitala (Caviar i inne serie)
jak chcesz zainstalować winde bez testu dysku to piszesz setup /? i o ile się nie mylę to przełącznik /is nie uruchamia scansisca. A tak osobiście to radzę używać NDD (niekiedy przy dużej ilości błędów trzeba go zostawić na jakąś godzinę ale on przynajmniej nie pierdzieli się z dyskietkami i potrafi naprawić uszkodzonego FATa i partycję odzyskać) Plik w załączniku |
![]() |
![]() |
#9 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Nazir ma racje setup z tym co napisał i po ptokach takie błedy to nie scandiskiem tylko dmdosem / z nuts&bolts polecam bo dobre tylko progs discovery jest do dupy/ or doktorkiem z nortona
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2001
![]() |
wez partition magic i nim zalatw ten problem
|
|