![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
do czego te opcje .... w Nero ?
Witam.
mam pytanie. Używam nero z zaznaczonymi domyślnymi opcjami.Ale zastanawiam sie co oznacza zaznaczenie opcji w zakładce Kopia Cd : []odczytuj numer katalogowy nośnika ISRC []ignoruj nieprawidłowy TOC Dane - tryb1 Dane -tryb2 [] odczyt w trybie RAW [] odczyt w trybie RAW [] uzyj korekcji jetter Liczę , że Ktoś mi odpowie - a najlepiej na prv. rslubin@interia.pl Z góry wielkie dzięki. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: do czego te opcje .... w Nero ?
Cytat:
Tam chyba wszystko jest. Jak czegoś nie będzie to może ktoś Ci na priv napisze. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
No tak.
Tylko,że pierwsza jest po anglikańskiemu ;-] a co do drugiej...i gdzie o tym przeczytać ? Dzieki. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Թ
Cytat:
Potem sobie poradzisz, szczególnie z tym. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
dzięki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
ale te rady do niczego nie prowadzą.
Czy nie prościej jest normalnie wytłumaczyć mi o co w tym chodzi , a nie dawac jakies odnośniki , które i tak sa nic nie warte. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Թ
Cytat:
Twoje pytania są bardzo ogólne oraz pytasz o rzeczy, np. o jitter, które są świetnie opisane. Tutaj zawsze znajdziesz chętnych do pomocy, ale gdy sprecyzujesz problem i nie będziesz dawał do zrozumienia, że Ci się nie chce. EOT z mojej strony Ostatnio zmieniany przez pali : 28.02.2003 o godz. 01:43 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
soory
ale ja jestem zwykłym laikiem w tej sprawie. Myślałem, ze dałem proste pytania i dostanę proste odpowiedzi. Chodziło mi tylko co będzie sie działo jak zaznaczę w/w. Nie mam do Ciebie pretensji ale czytając też inne posty widzę , że większość tu sie tylko przemądrza i daja właśnie takie "zbywne" odpowiedzi, a przy tym jest tu dużo cwaniactwa , wiekszośc czuje się fachowcami (i tylko czuje) , ale nic tak naprawdę nie pomocnymi. Dobra. Mimo wszystko Wielkie Dzięki , że wogóle Ktoś to czyta |
|
|
|
|
#9 | |
|
Թ
Cytat:
Na przykład: ja nie wiem czy ty wiesz co to jest TOC, co to jest RAW, czy mam to tłumaczyć czy nie, a to jest naprawdę opisane na www.cdrinfo.pl. Jeśli Tobie chodziło tylko o np. konsekwencje ignorowania błędnego TOC, to muszę wiedzieć czy Ty wiesz co to jest TOC czy nie wiesz, czy Ty się pytasz o konsekwencje czy o to czym jest TOC? Twoje pytania są proste, ponieważ odpowiedzi do nich łatwo znaleźć. Chociaż co do jednej z zaznaczonych przez Ciebie opcji sam mam wątpliwości jak ją rozumieć, ale to szczegóły - możemy podyskutować zawsze, ale muszę wiedzieć, że znasz już podstawy. A w ogóle to ironiczny ton mojej pierwszej wypowiedzi wynikał z Twojej prośby o tłumaczenie na priv - po to jest forum, aby i inni mogli przeczytać. I po to się na nim pisze. Ostatnio zmieniany przez pali : 28.02.2003 o godz. 02:11 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
jeżeli chodzi o prv. to przez to ,że tak jest mi wygodniej ze względów "technicznych" ponieważ jestem w pracy i w kazdej chwili mogę skończyć
surfing.A pocztę z wiadomościami o ewentualnych odpowiedziach mogę zawsze przeczytać później. No ale to i tak tu nie jest potrzebne , bo o nowej odpowiedzi na mój post i tak wysyłana jest wiadomość. A teraz do rzeczy. powiedz mi tylko -krótko- co daje zaznaczenie opcji ^użyj korekcji jitter. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Թ
Cytat:
Daje Ci to, że po kopiowaniu płyt audio masz większą szansę, że nie będzie trzasków, zniekształceń, siadającej dynamiki. Zaznacz opcję przy kopiowaniu audio. Ale to nie jest ważna opcja, to mały dodatek... Krótko, to krótko. hej, pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez pali : 28.02.2003 o godz. 02:31 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
ok
i o to mi chodziło. A może wiesz jeszcze co daje zaznaczene ^odczytuj numer katalogowy nosnika ISRC ? I ^ ignoruj nieprawidłowy TOC |
|
|
|
|
#13 | |
|
Թ
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez pali : 28.02.2003 o godz. 02:49 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Թ
Cytat:
Generalnie jeśli płytka ma illegal TOC, to ją lepiej skopiować czym innym, specjalistycznym. Nero nie udokumentował tej funkcji, więc cholera wie jak to działa. Ostatnio zmieniany przez pali : 28.02.2003 o godz. 03:22 |
|
|
|
![]() |
|
|