![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
Czy jest sens podkecenia mojego liteona
Cześc mam nowego liteona LTR-40125s i zastanawiam sie nad podkręceniem go na LTR-48125w czy jest sens robienia teogo i jakie ewentualnie są tego korzyści lub wady.
Z góry dzieki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
O korzyściach i wadach możesz się dowiedzieć z zestawienia sprzętu na CDRInfo, czyli z porównania 40-ki i 48-ki, np. tu zestawienie:
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...3?marka=LiteOn Z mojego punktu widzenia nie ma sensu - mnie wystarcza 24-ka. Musiałbyś dużo płyt nagrywać, żeby te kilka sekund krótszego zapisu pozwalałoby Ci zaoszczędzić trochę czasu. Jedynie to Z-CLV na CAV mogłoby uzasadnić kręcenie na 48-kę. Ale... to tylko moje zdanie ![]()
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
To zależy jak na to spojrzeć. Moim zdaniem gra nie warta jest świeczki. Chyba że zrobisz to dla ideii "płacę za x40 - mam x48". Dla mnie jedynym argumentem przemawiającym za taką przeróbką jest zmiana metody zapisu (Z-CLV na CAV) bo te kilka sekund zaoszczędzonego czasu to trochę za mało. Pamietaj, że jak ci szlag trafi nagrywarkę nawet z powodu zupełnie nie związanego ze zmianą biosu to panowie w serwisie mają super argument żeby wysłać cię do diabłów i odmówić naprawy w ramach gwarancji.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Napisałem tak za zestawieniem na CDRInfo, gdzie 40125S ma Z-CLV a P-CAV ma 40125W. Osobiście nie miałem okazji instalować tej nagrywarki PS. Acha - chodzi Ci zapewne o LTR-a z nowszym biosem ZS0J.
Pozdrawiam Pedros Ostatnio zmieniany przez Pedros : 20.08.2002 o godz. 23:07 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
BIOS do 40s załatwia sprawę z metodą zapisu, zażuć najnowszy bios (do 40), a podkręcanie zostaw głópcom którzy lubią używać burnprofa
![]() Ja mam Liteona 40W i niezamieżam go podkręcać. Zyskujesz wtedy pewność że gdy się uwali tak że niebędziesz mógł cofnąć biosu nikt ci nie powie że ci go nie wymienią bo się bawiłeś biosami. A takie podkręcanie dla 10-20 sekund to już wedłuk mnie totalna głupota. Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
|
|