Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2003, 22:20   #1
GIJoe
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.05.2003
GIJoe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Wielki problem

Witam, no wiec zainstalowalem PowerQuest Drive Image 7.0 (2003), chcialem nim zrobic image dysku prosto na CDRW, ale niestety napotkalem problem ktorego nie moge rozwiazac do tej pory.Po wlozeniu czystej plyty RW program nagrywa cos tam przez 5-10 sekund po czym wypisuje Error - Media is not ready lub niekiedy dioda odczytu zaczyna mrygac tak jakby cos bylo z plyty odczytywane ale nie moglo zostac odczytane, po zmianie niektorych rzeczy w pliku gcdrdll.cfg poszlo dalej, ale nie robi nic wiecej poza wypelnianiem plyty bajtami 00 i wysunieciem tacki na koncu.Moja nagrywarka to LiteOn LTR-48246S.Prosze o pomoc
GIJoe jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.09.2003, 01:31   #2
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak nic innego nikt nie wymysli to proponuje zrobic obraz do pliku i ten plik pozniej nagrac na cd botowalnej wraz z programem umozliwiajactm przywrocenie partycji
ja taka technike stosuje od 3 lat z norton ghostem - jak narazie sie sprawdza
CrazyLucas jest offline  
Stary 26.09.2003, 02:41   #3
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
juz ci doradzalem

zebys uzyl Ghosta a ty dalej uparty
Stary 26.09.2003, 09:26   #4
GIJoe
Nowy na forum

Zorg nie namawiaj mnie do Ghosta i juz daj mi spokoj na frazirze sie czepiasz i tutaj tez cie przywialo ?? Odczep sie ode mnie raz na zawsze !

Powiedzialem ze nie chce Ghosta bo to nie jest program ktorego szukalem tyle czasu, nie po to marnowalem tydzien zeby zdobyc Drive Image 7.

Jest dziwna sprawa bo w jednym z cfg od Gear Toolkit (ktorego uzywa Drive Image 7) jest referencja do pliku gcdrmmc.dll ale tego pliku po prostu NIE MA po instalacji Drive Image 7, musialem go sam znalesc w necie i przeniesc do WINNT/SYSTEM32.... sadze ze to napewno jest cos ze zlym wpisem mojej nagrywarki LTR-48246S, a moze ktos ma odpowiednie cfg od geara ktore juz zawieraja ten model ?
GIJoe jest offline  
Stary 26.09.2003, 09:40   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
gcdrmmc to Generic CDR MMC - driver windowsa odpowiedzialny za komunikacje (nagrywanie) na sporej czesci (ok 80%) wspolczesnych nagrywarek - min liteonie 48s6, dziwi mnie to troszke ze ten plik musiales zdobywac z zewnatrz - czy jestes pewien ze twoja wersja PQ7 tak ciezko 'zdobywana' nie jest uszkodzona? przy 'zdobywaniu' mozna zdobyc pare naprawde fajnych fikolkow

a zorg pomimo dosc dziwacznej formy moze miec racje - komputery to nie bajka i tu nie wszsytko MUSI dzialac - moze sie okazac ze pomimo staniecia na glowie nie da sei poprostu odpalic jakiegos progamu - zwlaszcza takiego dosc nisko wspolpracujacego ze sprzetem, przy ilosci obecnych na rynku standardow, modeli, producentow nie ma sily zeby kazda kombinacja dzialala - czego i ja doswiadczam kiedy moj sb live pracuje poprawnie tylko w jednym gniezdzie pci kiedy w drugim siedzi sieciowka - niby przerwania sa ok, ale kto wie co sie dzieje?
Stary 26.09.2003, 09:48   #6
GIJoe
Nowy na forum

Powaznie ten plik nie jest zapisywany nigdzie podczas Instalacji DI7, a moze masz jakies cfg od liteona ktore dobrze wspolpracuja z GEAR ?

A moze jest cos takiego jak Gear Toolkit Setup, czyli po prostu instalator tego gcdrmmc.dll ?
GIJoe jest offline  
Stary 26.09.2003, 09:50   #7
GIJoe
Nowy na forum

A ten moj 'zdobyty' Drive Image 7 to jest caly ISO bootowalny wiec chyba nie jest z nim tak zle...
GIJoe jest offline  
Stary 26.09.2003, 09:50   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie mam - uzywam ghosta
a pq jakos mnie... hmm... zniechecil kiedys ale to inna historia
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: