![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.10.2002
![]() |
[Sklep] normalny czy online?
Cze,
To mój pierwszy post na tym forum, ale od jakiegoś czasu śledzę nowe tematy. Jak pewnie część z forumowiczów znalazłem się tu gdyż poszukiwałem porady w kupnie nagrywarki. Przeczytawszy porady aby nie śmiecić pytaniami LG vs LiteOn przez kilka dni "oblookiwałem" nowe posty. Wybrałem najbardziej polecanego LiteOn'a LTR-52246S. Ale nie o tym mowa. Pozostał mi wybór miejsca zakupu. U mnie w "city" (Sochaczew) model 52x/24x/52x nie dotarł, wszędzie proponują tylko LG'ki. Niedługo jadę do Warsaw-City i potrzebuję porady, gdzie najtaniej albo w miarę tanio kupić ten model. Kasa aż tak strasznie nie gra roli. Chodzi o jakieś większe sklepy. Zastanawiałem się też nad zakupem online. Gdzie takowego dokonać, który sklep jest naj-lepszy/tańszy. Ostatnio przylookałem parę ofert i stąd mam kilka pytań. Czy wersja BOX jest w każdym sklepie taka sama? Bo np. na sklepie WP (ws.pl) upragniony model kosztuje 243 PLN, a koszt przesyłki jedyne 6 PLN. Czy to korzystna cena. Pytanie o BOX było celowe, bo nie wiem czemu w opisach modeli innych firm są opisy zawartości (np. kabelek xxx, płyta yyy), a przy Litkach nic ![]() Lepiej online czy "live"? Sry że tak długo wyszło. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
kupowalem niedawno wersje BOX litka 48246s w pudelku byl kabelek audio, 2 plyty, plyta z nero i chyba srubki - nie pamietam dokladnie - NIE bylo kabla IDE... (szkoda)
werjsa nero jest dosc stara - ale ten konkretny model obsluzyc umie - a upgrade sciagneity z netu instaluje sie bez problemu ceny nie podam - kupowalem z BARDZO duzym rabatem za 'przysluge' oddana sprzedajacemu (dalem 150 zeta) a w ceanch oficjalnych sie nie orientuje - wiem ze ten model byl jakis czas temu za 219 zeta, a potem byla jakas promocja.. jak jest teraz - nie wiem
![]() |
![]() |
#3 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Ja kupowałem LTR-52246S za ponad 300 zł i dostałem: płyte CD-RW, płyte CD-R, Nero chyba 5.5.9.13 potem zrobiłem upgrade do najnowszego i zainstalowałem spolszczenie i po kłopocie, kabelek audio ale nie było kabla IDE! Oraz śrubki! A nagryware kup w Media Markt'cie!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
No to jeszcze ja sie wtrace - pamietaj o serwisie wiec jezeli kupujesz Online to bedziesz placil za przesylki do servisu, zawsze po drodze poczta moze zrobic swoje... Jezeli bywasz w warszawie raz na jakis czas (np. miesiac) to kup w Wawie - nie bedzie problemu gdyby sprzet zaczal szwankowac. Mozesz wybrac 2 opcje: gielda lub szukac promocji w hipermarketach. Ja polecam gielde. Jezeli chodzi o sprzet to pewniej jest brac z gieldy niz z MediaMarkt lub tym podobnych. Jezeli nie wiesz gdzie w Wawie jest gielda lub byles na gieldzie baaardzo dawno, to info: gielda jest na ulicy batorego (za Stodola), niedaleko SGH (gieldy na grzybowskiej nie ma juz od dawna). Kupowanie na gieldzie ma ten plus ze otwierasz pudelko i wiesz co Ci bedzie potrzebne i od razu kupujesz (potrzebne beda: zworki do zwierania ^_^ , kabelek audio nie zaszkodzi, koniecznie kabel IDE (sugeruje uzycie 2 kabli w kompie), jezeli masz bardzo duzo sprzetow to rowniez rozgaleziacz na koncowke kabla zasilania (jezeli brakuje), lub sam zasilacz jezeli jedziesz na maxa na starym. Acha i wez litka 48246S w wersji BOX najlepiej - najbardziej oplacalny zakup.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Wersje BOX nagrywarek Lite-On różnią się od wersji OEM tym, że jest to zapakowane w pudełko
![]() Zdaje się, że w takiej postaci wersje OEM wychodzą od polskiego dystrybutora, firmy AB. Jeśli ktoś sprzedaje mniej (bez oprogramowania/wyposażenia) i każe sobie za to dopłacać, to chyba postępuje wbrew intencjom dystrybutora.
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Hm wiem ze kiedys na 100% na wersje boxowe byly dluzsze gwarancje niz na odpowiedniki OEM. Nie wiem jak jest teraz i czy wszedzie tak samo. Poza tym wersja OEM to taki troche hybryd ktorego nie powinno byc na rynku bo to nie towar przeznaczony do sprzedazy detalicznej. Ja przezornie kupuje sprzety boxowe jezeli nie roznia sie bardzo cena, a tak jest w tym wypadku. A - i jeszcze jedno zwroc uwage na oznaczenie optyki napedu najbezpieczniej jest wybrac "S"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja rowniez polecam firme lorien - kiedy kupuje na gieldzie plyty to zawze u nich - mam korzystny rabat a osobista znajomosc ze sprzedawcami ma swoej dobre strony (pozdrawaim Marcina i Roberta)
kupilem u nich 2 monitory i zachecilem do tego 3 moich kumpli - jestesmy bardzo zadowoleni ze wspolpracy ![]() [to nie jest reklama]
![]() |
![]() |
#9 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |