![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
skopałem nagrywarkę
zkopałem nagrywarke wgrywając nieodpowiedni bios teraz nie reaguje na nic
nawet nie widzi bios płyty głównej co mam robić {nie piszcie wyrzucić bo to mało śmieszne} tomcat@kalisz.tpsa.pl |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Jeśli jest na gwarancji to oddaj do serwisu i udawaj Greka, że nagle system przestał widzieć napęd i finał.
Napisz co to za sprzęt? Jeśli LG to pójdzie ci bardzo łatwo i dostaniesz drugi model. |
![]() |
#3 |
Gość
|
to pomoze bo ja tak zrobiłem i dotego mialem szczescie bo tez skopałem z biosem i to oddałem do servisu na 2 dni przed utratą gwarancji i dostałem nową
|
![]() |
#4 |
Gość
|
Ludzie jak mzona pomylic BIOS qurde heh
|
![]() |
#5 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
po co robicie update biosu jak wam wszystko dziala?
to mania czy co ? jak z biosami w plytach glownych , zeby miec nowszy numerek? Ja raz zrobilem update biosu jak mi nie widziala plyta dysku 40GB i na tym sie skonczylo ale i tak najpierw przez tydzien szukalem programow i opisow w sieci potem sprobowalem zrobic zrzut w celu backupu a na koncu i tak z dusza na ramieniu zaczalem update juz "czesciowo " przygotowany ... no i gotowy na najgorsze. Wszystko sie udalo ale nie jestem fanem update-u bez powodu i bez waznej przyczyny. Zycze Ci zeby twoj problem rozwiazal sie pozytywnie ale niech to bedzie przestroga dla tych ktorzy robia to tylko dla nowszego numeru versji softu w nagrywarce. |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2001
![]() |
Całkowicie zgadzam się z jackyll'em. Ludzie po co kombinujecie. Robicie jakieś myki, wgrywacie biosy od innych nagrywarek , itd... . Cholera po co to wszystko. Jak działa dobrze to po co zmieniać, po to aby mieć inny numerek wersji. Ludzie no i co wam po tym numerku, nawet tyłka sobie nim nie podetrzecie.
|
![]() |
![]() |
#8 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
macie radykalne poglady...
I troche nierozwazne. A jak myslicie, po co producenci wypuszczaja coraz to nowsze wersje biosu? dla numerka? tu cos poprawia, tam cos zepsuja ![]() chyba jest to oczywiste. czasem jest to wielka roznica, bo sprzet sie nie spisuje przy wykonywaniu konkretnej funkcji, cos dodaja (Np. w przypadku upgrade'u z biosa 1.02 do 1.03 plextora W16/10/40TA dodaja PowerRECII.)... lub jak w przypaku paru modeli zwiekszenie predkosci nagrywania. Zgadzam sie natomiast z tym, ze nie powinny sie tym zajmowac osoby, ktore nie wiedza jak to zrobic, po co to jest i jak sie to je... zawsze mozna prezentowac poglady amerykanskiego uzytkownika, ktory widzi blue screen i dzwoni do serwisu... |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
No tak. Po co zmieniac jak wszystko dziala... Ale jak nie dziala?
I jedynym wyjsciem jest upgrade? |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Przede wszystkim - każdy nowy bios (dowolnego urządzenia) ma opis zmian, które w nim wprowadzono. Jeżeli ktoś ma problem, rozwiązany w nowej wersji BIOSu - niech aktualizuje, jak nie - niech najpierw pomyśli po co. Jeśli chodzi o wgrywanie BIOSu z innej nagrywarki - czasami się opłaca (oczywiście jeśli jest to sprawdzona metoda) zmienić BIOS na inny - po to, aby np. móc nagrywać z większą prędkością maksymalną, płytki z CD-Textem, itd.
|
|