Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.10.2001, 22:27   #1
tomcat
Gość

skopałem nagrywarkę

zkopałem nagrywarke wgrywając nieodpowiedni bios teraz nie reaguje na nic
nawet nie widzi bios płyty głównej
co mam robić {nie piszcie wyrzucić bo to mało śmieszne}
tomcat@kalisz.tpsa.pl

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.10.2001, 23:33   #2
pico
Gość

Jeśli jest na gwarancji to oddaj do serwisu i udawaj Greka, że nagle system przestał widzieć napęd i finał.
Napisz co to za sprzęt? Jeśli LG to pójdzie ci bardzo łatwo i dostaniesz drugi model.

Stary 05.10.2001, 00:37   #3
amok
Gość

to pomoze bo ja tak zrobiłem i dotego mialem szczescie bo tez skopałem z biosem i to oddałem do servisu na 2 dni przed utratą gwarancji i dostałem nową

Stary 05.10.2001, 01:06   #4
Karaluch2000
Gość

Ludzie jak mzona pomylic BIOS qurde heh

Stary 05.10.2001, 02:13   #5
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Karaluch2000 (05-10-2001 01:06):
Ludzie jak mzona pomylic BIOS qurde heh
Dziwne, bo biosy do LG robi HP. A tam nie da sie wgrac zlego biosu, updater od razu wywala stosowny komunikat. W Teac jest to samo. Znaczy to, ze LG jest jakis nietego. Zreszta nagrywary tego samego modelu roznia sie od siebie. Slawetny przyklad to LG 8080B. Jedne mialy DAO inne nie.
woitas jest offline  
Stary 05.10.2001, 13:42   #6
jackyll
Gość

po co robicie update biosu jak wam wszystko dziala?
to mania czy co ?
jak z biosami w plytach glownych , zeby miec nowszy numerek?
Ja raz zrobilem update biosu jak mi nie widziala plyta dysku 40GB i na tym sie skonczylo ale i tak najpierw przez tydzien szukalem programow i opisow w sieci potem sprobowalem zrobic zrzut w celu backupu a na koncu i tak z dusza na ramieniu zaczalem update juz "czesciowo " przygotowany ... no i gotowy na najgorsze. Wszystko sie udalo ale nie jestem fanem update-u bez powodu i bez waznej przyczyny.

Zycze Ci zeby twoj problem rozwiazal sie pozytywnie ale niech to bedzie przestroga dla tych ktorzy robia to tylko dla nowszego numeru versji softu w nagrywarce.

Stary 05.10.2001, 13:51   #7
ZOh1w2
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.10.2001
ZOh1w2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Całkowicie zgadzam się z jackyll'em. Ludzie po co kombinujecie. Robicie jakieś myki, wgrywacie biosy od innych nagrywarek , itd... . Cholera po co to wszystko. Jak działa dobrze to po co zmieniać, po to aby mieć inny numerek wersji. Ludzie no i co wam po tym numerku, nawet tyłka sobie nim nie podetrzecie.
ZOh1w2 jest offline  
Stary 05.10.2001, 14:26   #8
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
macie radykalne poglady...
I troche nierozwazne. A jak myslicie, po co producenci wypuszczaja coraz to nowsze wersje biosu? dla numerka?
tu cos poprawia, tam cos zepsuja, tu cos dodaja, itp., itd.
chyba jest to oczywiste. czasem jest to wielka roznica, bo sprzet sie nie spisuje przy wykonywaniu konkretnej funkcji, cos dodaja (Np. w przypadku upgrade'u z biosa 1.02 do 1.03 plextora W16/10/40TA dodaja PowerRECII.)... lub jak w przypaku paru modeli zwiekszenie predkosci nagrywania.

Zgadzam sie natomiast z tym, ze nie powinny sie tym zajmowac osoby, ktore nie wiedza jak to zrobic, po co to jest i jak sie to je...

zawsze mozna prezentowac poglady amerykanskiego uzytkownika, ktory widzi blue screen i dzwoni do serwisu...
Nol jest offline  
Stary 05.10.2001, 15:00   #9
sloter
Gość

No tak. Po co zmieniac jak wszystko dziala... Ale jak nie dziala?
I jedynym wyjsciem jest upgrade?

Stary 07.10.2001, 11:41   #10
Wojtek-J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2001
Wojtek-J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przede wszystkim - każdy nowy bios (dowolnego urządzenia) ma opis zmian, które w nim wprowadzono. Jeżeli ktoś ma problem, rozwiązany w nowej wersji BIOSu - niech aktualizuje, jak nie - niech najpierw pomyśli po co. Jeśli chodzi o wgrywanie BIOSu z innej nagrywarki - czasami się opłaca (oczywiście jeśli jest to sprawdzona metoda) zmienić BIOS na inny - po to, aby np. móc nagrywać z większą prędkością maksymalną, płytki z CD-Textem, itd.

Wojtek
Wojtek-J jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: