![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
![]()
Hej wszystkim to mój pierwszy post zdecydowałem sie go napisac i opisac w nim mój "nietopowy" jak dla mnie problem dotyczący mojej Nagrywarki - LG 8525B 52x32x52x A więc mam tak w kompie :
- sytem Windows 98, x256 RAM, procek 566 Celeron - nagrywarka jak wspomnialem "LG 8525B 52x32x52x" podpięta na tej samej tasmie co Twardziel pod Secondary Master (napęd CD jest na Seconadary slave) - uzywam oryginalnego nero załączonego na krążku do mojej nagrywarki wersja 5.5.9.9 bundled ! To teraz przejdę do meritum sprawy wszystko nagrywa mi dobrze i mam włączone DMA(odczyt bufóra nagrywarki i ten pierwszy jest oka) ale chodzi Mi o "TEN DZWIEK" jaki nagrywa mi. Nagrywam na AUDIO muzę -i-jakby tu powiedziec "dzwięk" jest tu jakby rozproszony i nie ma takiego mocnego brzmienia - a wiem to bo mój kolega ma taką samą nagywarkę jak moja (ale lepszy komp procek chyba 1,7MHZ) i jak u niego nagrywam te same piosenki na Audio to są jakby lepiej słyszalne i dzwięk jest nie rozproszony w przestrzeni tylko mocny ! na początku tego nie zauważyłem ale z czasem zauważyłem(tym bardziej ze jak słucham tej samej płyty Audio nagranej u mnie i u niego to na tej płytce co nagrałem u kolegi nie muszę tak podgłasniac wiezy aby było głosno; z moimi płytkami nagranymi na moim LG musze dac pare vol.więcej niestety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
W nero jak dodajesz pliki do kompilacji to je zaznaczasz i klikasz prawym przyciskiem myszy wybierasz właściwości pojawi się okno i wybierasz zakładkę Filtry.
Tam masz korektor graficzny i opcje normalizuj |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
A nagrywałeś Clonem, Alcoholem albo jeszcze czymś innym?
Może coś w Nero poprzestawiałeś np. zgrywanie ścieżek nie do wav. tylko w jakiś inny format? |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Szeże mówiąc ja nie używam normalizacji w nero.
Metoda RMS ustala średnią średnią głośność ścieżki. Metoda Maksimum ustala maksymalne wartości głośności przy której unika się obcinania. Chyba najlepiej wybierz metodę Maksimum i wybierz 100% Możesz też edycję plików w Nero Wave Editor ten program ma troszkę większe możliwości edycji dzwięku. |
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a nagrywasz z mp3 ? czy z wav`ów?
z takim prockiem lepiej ...zdekompresowac mp3 do wav i wypalać audio z wav`ów.
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
aha a jaki mi program polecasz do dekompresacji mp3 do wavÓw- jakis łatwy najlepiej w obsłudze i oczywiscie darmowy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
CDex 1.51 http://cdexos.sourceforge.net/
chociaż sam używam EAC.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 21.12.2004 o godz. 23:17 |
![]() |
![]() |
|
|