![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2002
![]() |
explorer widzi czystą płytę po prawidłowym nagr. Nero
Pomocy.
Po nagraniu płyty Nero 5.5.7.2 (danymi) i ponownym jej włożeniu do napędu (TEAC W540) eksplorer pyta czy ma wyświetlić jej zawartość czy nic nie robić (Windows XP). Niezależnie od wyboru po wyświetleniu zawartości płyty okazuje się ż3e jest ona czysta. Dopiero ponowne odczytanie jej przy użyciu Nero daje efekt (w eksplorztorze widać nagrane pliki). O co tu chodzi. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Prawdopodobnie nagrywasz UDF, którego Winblows XP nie odczytuje. W tym przypadku nagrywaj płyty w formacie ISO + Joliet.
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oj Zip , nie pisz głupot, od kiedy to Nero 5572 nagrywa w formacie UDF (od tego jest InCD nieprawdaż?!)
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
oj Zetoxa , nie pisz głupot, od kiedy to Nero 5572 NIE nagrywa w formacie UDF (od tego TEŻ jest InCD nieprawdaż?!)
Więc tak: Włączasz Nero / Nowa kompilacja / Przedostatnia opcja na samym dole - to właśnie UDF. Kiedyś tak nagrywałem wszystkie składanki. Uwierz mi, ale tak nagrane płyty po prostu nie będą działać w XP/2000/NT/3.1x/1.0/DOS, przynajmniej u mnie. Teraz wszystkie płyty nagrywam jako ISO, Poziom 1, Tryb 1, Joliet, bez pomijania ograniczeń - a wszystko to ze względu na kompatybilność z genialnymi systemami. No i nie pisz, że nie ma UDF - sprawdź to.
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.04.2002
![]() |
Sorry, musiałem wycofać wcześniejszą wersję, źle zrozumiałem post'a.
Co do problemu. Miałem podobny problem (właśnie w WinXP, 98 był OK) jakiś czas temu po zmianie nagrywarki. Po nagraniu płyty nie byłem w stanie zobaczyć co na niej jest dopóki nie zalogowałem się z płytą umieszczoną w napędzie. Powodem były złe sterowniki ASPI (a może ich nie było?). Nero to widzi, bo korzysta z własnych sterowników. Spróbuj zainstalować jedną z nowszych wersji Adaptec ASPI (zacznij może od 4.60). Są na cdrinfo.pl (wcześniejsze mogę podesłać). Powodzenia!
#6 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
for Zip
żeby windy opasrte na jądrze 2000 nie widziały pakietówki to trzeba użyć starej wersji softu do udf a jak wypala pod np xp to musi wszystko widzeć pod xp /bo nero ma wersję nie niższą niz 5551 o to jak dobrze pamiętam jest najniższa jako moze być pod xp/ a co do dosa i nakłądek +nt4 to cóz tak już jest / też mam parę płyt zrobionych pod 95 za pomocą pocked cd i tylko tam ich nie widać / sytemy te nie są już od dawna wspierane przez producentów softu ![]() pozdro ps a poco używać pakietówki nie dość że niekompatybilne z wszystkimi istniejącymi na rynku systemami toi jeszcze wrażliwe na uszkodzenia i tak wolne że mul jest przy tym demonem prędkości
|
|