Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.06.2002, 08:47   #1
amator
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.05.2002
amator w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
explorer widzi czystą płytę po prawidłowym nagr. Nero

Pomocy.
Po nagraniu płyty Nero 5.5.7.2 (danymi) i ponownym jej włożeniu do napędu (TEAC W540) eksplorer pyta czy ma wyświetlić jej zawartość czy nic nie robić (Windows XP). Niezależnie od wyboru po wyświetleniu zawartości płyty okazuje się ż3e jest ona czysta. Dopiero ponowne odczytanie jej przy użyciu Nero daje efekt (w eksplorztorze widać nagrane pliki). O co tu chodzi.
amator jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.06.2002, 18:14   #2
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Prawdopodobnie nagrywasz UDF, którego Winblows XP nie odczytuje. W tym przypadku nagrywaj płyty w formacie ISO + Joliet.
Stary 06.06.2002, 20:21   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
oj Zip , nie pisz głupot, od kiedy to Nero 5572 nagrywa w formacie UDF (od tego jest InCD nieprawdaż?!)
Stary 06.06.2002, 21:01   #4
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oj Zetoxa , nie pisz głupot, od kiedy to Nero 5572 NIE nagrywa w formacie UDF (od tego TEŻ jest InCD nieprawdaż?!)

Więc tak:
Włączasz Nero / Nowa kompilacja / Przedostatnia opcja na samym dole - to właśnie UDF. Kiedyś tak nagrywałem wszystkie składanki. Uwierz mi, ale tak nagrane płyty po prostu nie będą działać w XP/2000/NT/3.1x/1.0/DOS, przynajmniej u mnie. Teraz wszystkie płyty nagrywam jako ISO, Poziom 1, Tryb 1, Joliet, bez pomijania ograniczeń - a wszystko to ze względu na kompatybilność z genialnymi systemami.

No i nie pisz, że nie ma UDF - sprawdź to.
Stary 13.06.2002, 01:14   #5
gofer
Bywalec

Data rejestracji: 21.04.2002
gofer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorry, musiałem wycofać wcześniejszą wersję, źle zrozumiałem post'a.

Co do problemu. Miałem podobny problem (właśnie w WinXP, 98 był OK) jakiś czas temu po zmianie nagrywarki. Po nagraniu płyty nie byłem w stanie zobaczyć co na niej jest dopóki nie zalogowałem się z płytą umieszczoną w napędzie. Powodem były złe sterowniki ASPI (a może ich nie było?). Nero to widzi, bo korzysta z własnych sterowników. Spróbuj zainstalować jedną z nowszych wersji Adaptec ASPI (zacznij może od 4.60). Są na cdrinfo.pl (wcześniejsze mogę podesłać).
Powodzenia!
Stary 13.06.2002, 07:56   #6
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
for Zip
żeby windy opasrte na jądrze 2000 nie widziały pakietówki to trzeba użyć starej wersji softu do udf a jak wypala pod np xp to musi wszystko widzeć pod xp /bo nero ma wersję nie niższą niz 5551 o to jak dobrze pamiętam jest najniższa jako moze być pod xp/
a co do dosa i nakłądek +nt4 to cóz tak już jest / też mam parę płyt zrobionych pod 95 za pomocą pocked cd i tylko tam ich nie widać / sytemy te nie są już od dawna wspierane przez producentów softu /
pozdro
ps a poco używać pakietówki nie dość że niekompatybilne z wszystkimi istniejącymi na rynku systemami toi jeszcze wrażliwe na uszkodzenia i tak wolne że mul jest przy tym demonem prędkości
cana jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: