![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2004
![]() |
![]()
Moze ktos spotkal sie z problemem nagrywania plyt, ktore maja predkosc zapisu od 16x (np. nowe esperanza) na TEAC CD-W516EB (nagrywarka zapisuje max x16)
Nie ma problemu z wolniejszymi plytami Pozdrawiam i Dzieki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
To nie sa płyty RW
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
zwykle CD-R 700MB x16 x32 x52
wydaje mi sie ze nagrywarka zle odczytuje informacje TOC o plytce znalazlem jakis Bios ale cos mi sie zflashowac nie chce ![]() teraz mam Bios 1.0H |
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Te starsze nagrywarki miewaja klopoty z nowymi plytkami, zwlaszcza z tymi z indeksem 52x. Moze to i z powodu slabszego juz lasera, chyba najprosciej kupowac plytki ktore masz sprawdzone ze dzialaja, jest tego duzo na rynku wiec problemu nie ma. Nie wiem czy zmiana biosu cos da, mozesz sprobowac, biosy sa na cdrinfo (dzial sprzet) ale najpewniej ze strony teaca.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
oki dzieki wielkie
lookne jeszcze na inne Biosy ale pewnie latwiej bedzie zmienic nagrywarke ![]() Pozdrawiam
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niestety niewszystkie nagrywarki wspolpracuja z kazda plyta - moze po prostu wystarczy sprobowac inne plyty (nie koniecznie drozsze, po prostu inne)
cos mi sie zdjae ze pomyliles TOC i ATIP TOC jest na juz nagrywanej plycie - jesli chodzi Ci o dopalenie to normalne - plyta nagrywana w jednym programie moze ni byc wczytana przez inny a na ATIP rada sa nowsze biosy - daja mozliwosc obslugi nowszych nosnikow |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2003
![]() |
Cytat:
Z zapisem na CDRW (x4 x10) nie mam żadnych problemów. Ostatnio jednak udało mi sie nagrać parę płytek etykietowanych jako "i.record" - pomarańczowy nadruk - do kupienia w Tesco. Sprawdziałem ATIP tych płyt - moc potrzebna do zapisu zapisu = 4 [mW]. |
|
![]() |
![]() |
|
|