![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2004
![]() |
SOHR 5238s i czas dostępu
Witam!
Mam nieco dziwny problem. Niedawno dawałem do serwisu swojego LiteOn'a 52327s i wymienili mi go na SOHR 5238s. Generalnie w ogóle mi to nie przeszkadzało bo na pierwszy rzut oka napęd zachowywał się dokładnie tak samo jak ten co miałem wcześniej. Niedawno dopiero zauważyłem, ze są jakieś chece z czasem wyszukiwania/dostepu, który jest niesamowicie duży. Przy czym sprawdzam to w NeroCDSpeed na płytach nagrywanych dawno temu przez inne napędy i jest ok. Tylko przy CD-R nagrywanych teraz na moim nowym 5238s są chece bo owe czasy dostępu często przekraczają 250ms. Najlepsze jest to, ze przy teście jakości płyty wszystko gra, podobnie jak przy teście transferu gdzie wykres jest idealny, bez żadnych "zawirowań". Używam płyt Esperanza 52x (nagrywałem przy 40x lub 48x) oraz Platinum 52x (nagrywane przy 52x). Napęd ma wgrany najnowszy bios 4S07. Ma ktoś jakiś pomysł? Edit: Z ostatniej chwili... przy prędkości 16x na Cd-r Esperanza jest to samo. Ostatnio zmieniany przez surfix : 01.01.2005 o godz. 18:13 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|