Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.02.2002, 18:18   #1
grzesiek
Bywalec

Data rejestracji: 11.06.2002
grzesiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ricoh mp7080a i problemy z inicjalizacja plyt

Ostatnio dosc czesto zdarza mi sie ze nagrywarka nie chce mi wykryc wlozonej plyty, dopiero po paru wsun/wysun tacke zaczyna nia krecic. Myslicie ze to sa juz jej ostatnie dni czy moze jest zabrudzona albo cos? Mam ja jakies 1,5 roku, nagrywam srednio 5-10 plyt tygodniowo. Jakies pol roku temu zrobilem upgrade biosu z wersji 1.0 do 1.3, czy to moze byc powodem?

Pozdrawiam ,
Grzesiek
grzesiek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.02.2002, 18:34   #2
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak sie dzieje z każda czy np.: z RW ? sprawdź tak...odpal wincommandera i winem spróbuj wykrywać czy jest płyta w środku..sądze że moze być brudna...a Twój system jest w miarę świeży ?

pozdro 6
obar jest offline  
Stary 07.02.2002, 19:32   #3
oczo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.08.2001
oczo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Yo. CZeku doslownie te same objawy tylko, że na DVD Szajsunga SD-608 qtury ciągną prawie 1,5 roku i finito. Biedaczek po wlozeniu plytą po prostu nią nie kręci, ale jak mu sie "pomoze" zakrecic tez ledwo zipie. Koles qtury posiada owe cudo sam nie wie co jest tego przyczyną. Szajsung?? Pozdr & NARA
oczo jest offline  
Stary 08.02.2002, 02:40   #4
Lookas
Bywalec

Data rejestracji: 05.12.2000
Lookas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podobnie mialem z Ricoh'em 7120A. Wydaje mi sie ze to nie wina lasera, bo jak juz nagrywarka "zauwazyla" plytke to zarowno wypalala jak i odczytywala bez namniejszych problemow, czyli bardzo dobrze.
Kumpel podobnie ma z Teac'iem 8x4xilestam...

Podjalem sie nawet proby przeczyszczenia za pomoca sprezonego powietrza, do tego, myśląc ze to wina mechanizmu, przeczyscilem go dokladnie i "posmarowalem" troszke smarem (zakupilem takowy na gieldzie elektronicznej). Nic nie pomoglo, ale na szczescie takze nie pogorszylo sie. sprzedalem ją...

pozdr. Lookas
Lookas jest offline  
Stary 09.02.2002, 00:46   #5
kasper
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.03.2002
kasper w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam taka sama jazde z combo ricoha, mam ja rok ale wypalam troche wiecej niz srednio 5-10 plytek, jakis czas temu tez mi sie tak robilo ale po pewnym czasie przestalo, jak rozkrecilem nagryware to mozna zobaczyc ze mechanizm nie radzi sobie z bojnieciem plyty (nie wiem silnik czy cos tam juz jest dotarte) bo jesli sie plytke lekko popchnie palcem to chula, ogolnie to ricoh ma strasznie krotka zywotnosc

ktos chce kupic combo ? )))
kasper jest offline  
Stary 09.02.2002, 01:23   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
kasper (09-02-2002 00:46):
ja mam taka sama jazde z combo ricoha, mam ja rok ale wypalam troche wiecej niz srednio 5-10 plytek, jakis czas temu tez mi sie tak robilo ale po pewnym czasie przestalo, jak rozkrecilem nagryware to mozna zobaczyc ze mechanizm nie radzi sobie z bojnieciem plyty (nie wiem silnik czy cos tam juz jest dotarte) bo jesli sie plytke lekko popchnie palcem to chula, ogolnie to ricoh ma strasznie krotka zywotnosc

ktos chce kupic combo ? )))
Oj widze, ze to ogolna dolegliwosc rocohow, tez mam combo i te same objawy - najbardziej nie lubi gazetowych gier hehehe. W serwisie powiedzieli mi zebym przywiozl z calym kompem, ok 3 godz roboty (ok stowka), moze silnik (tez ok stowka) i kto wie co jeszcze, wiec ich olalem, wkurzylem sie i kupilem nowego teaca. Jak juz plyte bujnie to jest OK i nagrywa, dvd rowniez czyta....wiec sluzy jako rezerwa. A mam go 14 miechow i za wiele nie wypalal. Pozrd./ grzeniu
grzeniu jest offline  
Stary 09.02.2002, 02:17   #7
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
combosy ricoha jako jedne z pierwszych na rynku nie były zbyt udanym produktem ...ale co do nagrywarek to śmiem dyskutować o ich trwałości...
obar jest offline  
Stary 09.02.2002, 12:05   #8
grzesiek
Bywalec

Data rejestracji: 11.06.2002
grzesiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
obar (07-02-2002 18:34):
tak sie dzieje z każda czy np.: z RW ? sprawdź tak...odpal wincommandera i winem spróbuj wykrywać czy jest płyta w środku..sądze że moze być brudna...a Twój system jest w miarę świeży ?
raczej dzieje sie tak ze wszystkimi plytkami, sadzisz ze to moze byc wina
systemu? mam winde2000, chodzi juz jakis rok, ale zaczyna sie powoli sypac wiec planuje reinstalke,
w sumie tak sie zastanawiam i wydaje mi sie ze pod linuxem nie zdarza jej sie takie cos, sprawdze jeszcze
w kazdym razie dzieki za odpowiedz
grzesiek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: