Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.10.2003, 09:13   #1
Karina
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.05.2003
Karina w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LEPIEJ LITEON czy LG ???

POwiedzcie mi czy lepiej kupić nagrywarke LITEON-a 52/32/52 czy LG 52/24/52 a może AOPEN ?? Bo na TEACA MNIE NIE STAĆ .PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ.DZIĘKI!!
Karina jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.10.2003, 09:16   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no i dobrze ze na Teaca Cie nie stac bo ostatnio sie sypia (pisze jako uzytkownik Teaca a nie jego przeciwnik ^_^ )
ja bym bral liteon - z uwagi na pomiar bledow
a pozatym lg nie lubie (zaraz rozpeta sie burza ^_^ )

pewnie zaraz pojawi sie mnustwo posto ze to juz bylo tysiac razy ^_^
nimal jest offline  
Stary 29.10.2003, 09:22   #3
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak ogólnie to oNlY LITE-ON.... ja mam 48/24/48 i jest spoczko . Polecam !!!!!! a LG.... no niech zostanie LG.... ja i tak faworuzuję LiTeOn.... a czy ktoś ma może jakiś cdrom LiTeOn'a !?
Stary 29.10.2003, 10:15   #4
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
KarolluZ napisa***322;(a)
tak ogólnie to oNlY LITE-ON.... ja mam 48/24/48 i jest spoczko . Polecam !!!!!! a LG.... no niech zostanie LG.... ja i tak faworuzuję LiTeOn.... a czy ktoś ma może jakiś cdrom LiTeOn'a !?
Ja mam LITE-ON 52x LTN-526S i jest OK - bardzo szybki (napewno lepszy od CD-ROM LG 52x ), jedyna wada że nie działa sprawdzanie błędów pod Kprobe
Stary 29.10.2003, 10:31   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
czy plyty ktore ci sie zle sprawdzaja kprobem paliles w feurio?
bo ja zauwazylem smieszna rzecz - kprobe wszsytkie plyty czyta ladnie - za wyjatkiem tych plyt audio palonych w feurio (ktorym nie zrobilem close cd) - wtedy robi dziury w wykresie
uzywam cddoctora - z jakis dziwnych powodow teoretycznie glupszy program radzi sobie z tym bez problemow

ps. jasne ze liteon
Stary 29.10.2003, 10:35   #6
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LiteOn - "zje" kazda plyte, nagra 99min nosnik, wypali bezblednie :cool:
Stary 29.10.2003, 10:37   #7
KarolluZ
Guru

od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupienia cdromka liteonka, bo skoro nagrywareczki są świetne to cdromki też mogą być takie. Jednak chyba liteon ma słabą korekcję błędów . Kilka miesięcy nagrałem normalnie film w nero, a płyta nie jest zarysowana, a film nie chce się przegrać.... Strasznie długo schodzi sczytywanie go, ale w połowie wyskakuje błąd, że nie może odczytać... dlatego chciałem poznać opinie kogoś kto ma cdromka liteonka .

Pozdro
Stary 29.10.2003, 10:46   #8
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
KarolluZ napisa***322;(a)
od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupienia cdromka liteonka, bo skoro nagrywareczki są świetne to cdromki też mogą być takie. Jednak chyba liteon ma słabą korekcję błędów . Kilka miesięcy nagrałem normalnie film w nero, a płyta nie jest zarysowana, a film nie chce się przegrać.... Strasznie długo schodzi sczytywanie go, ale w połowie wyskakuje błąd, że nie może odczytać... dlatego chciałem poznać opinie kogoś kto ma cdromka liteonka .
Pozdro
Jeżeli poczytasz testy cdrinfo.pl dotyczace nagrywarek LiteOn to zobaczycz iż charakteryzują się bardzo dobrą korekcją błędów - przynajmniej te ostatnie modele.
paput2000 jest offline  
Stary 29.10.2003, 10:50   #9
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie rozumiem starszych Userów czemu pozwolili na dalszą dyskusje, a tym bardziej w niej uczestniczą...tym bardziej, że dyskusja "co wybrać" nie wybiją się czymś ponad innych tego typu pogaduszek!

KARINO! Użyj opcji szukaj to moja rada to najlepszy sposób na zebranie wiadomości tym bardziej jak potrzebujesz szybkiej odpowiedzi : ]
Od siebie polece LG...bardzo zadowolony użytkownik firmy z doświadczeniem w multimediach :chytry:

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 29.10.2003, 11:01   #10
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
czy plyty ktore ci sie zle sprawdzaja kprobem paliles w feurio?
bo ja zauwazylem smieszna rzecz - kprobe wszsytkie plyty czyta ladnie - za wyjatkiem tych plyt audio palonych w feurio (ktorym nie zrobilem close cd) - wtedy robi dziury w wykresie
uzywam cddoctora - z jakis dziwnych powodow teoretycznie glupszy program radzi sobie z tym bez problemow

ps. jasne ze liteon
Chodziło o CD-ROM LITE-ON LTN-526S - że nie działa pod kbrobe i cddoctor

A co do korekcji CD-ROM LTN-526S to miałem taką płytek którą testowałem na 5 różnych sprzętach (między innymi na CD-ROM LITE-ON dwóch LG i paru innych) i tylko LITE-ON 52327S ją przekopiował na dysk.
Stary 29.10.2003, 11:11   #11
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[QUOTE]CIAPEK napisa***322;(a)
[B]nie rozumiem starszych Userów czemu pozwolili na dalszą dyskusje, a tym bardziej w niej uczestniczą...tym bardziej, że dyskusja "co wybrać" nie wybiją się czymś ponad innych tego typu pogaduszek!

Jakbyś nie zauważył, to starzy userzy gadają jeszcze o czymś, a po za tym nie ma zakazu.
paput2000 jest offline  
Stary 29.10.2003, 11:22   #12
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
nie rozumiem starszych Userów czemu pozwolili na dalszą dyskusje, a tym bardziej w niej uczestniczą...tym bardziej, że dyskusja "co wybrać" nie wybiją się czymś ponad innych tego typu pogaduszek!

KARINO! Użyj opcji szukaj (...)
to nie forum tweak zeby tu ludzi krytykowac za pisanie postow [uzyj opcji szukaj baranie, bylo 100000 razy...], gdyby tak bylo to ten temat bylby juz zamkniety a ostatni post zawieralby ostrzerzenie o mozliwym banie za nastepne glupie tematy
Stary 29.10.2003, 11:28   #13
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
chyba nie tylko mi nie podoba sie to co sie dzije na tweaku
Stary 29.10.2003, 11:31   #14
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jeszcze komuś coś nie pasuje to, że zwróciłem uwage z tego względu, że post jest "powtórką z rozrywki"? A tego mi koledzy nie zarzucicie, że ten temat jest niepowtarzalny bo co mozna tutaj wiecej pisac? Rozumiem jakby Karina zadala jakies szczegolowe pytanie ad. danej nagrywarki danej sprawy.

"Jakbyś nie zauważył, to starzy userzy gadają jeszcze o czymś"
O czym gadają? Bo nie zrozumiałem o co Ci chodzi.

Tak jak ktos przewidzial...rozpoczela sie kolejna dyskusja na znany nam temat...co jest lepsze.

Nie mówie, że mam gdzieś takie dyskusje bo przecież "świat nagrywarek" nie stoi w miejscu bo ciągle to pojawiają się nowe nagrywarki, jeśli dyskusja będzie na tyle interesująca, że moge dorzucić "swoje 3 grosze" to je dorzuce, a to, że poleciłem użycie opcji "szukaj" nie jest przecież niczym złym.

Nie chce nikogo banować/wyrzucać/karać (nie mam też takiej możliwości ), a co do forum Tweaka już się wypowiadałem na ten temat, że taka dyscyplina mi się nie podoba.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 29.10.2003, 11:52   #15
KarolluZ
Guru

po pierwsze.... ten kto wchodzi tu pierwszy raz to zawsze jest zagubiony i szuka pomocy. Skąd zwykły szary user po dorwaniu się do neta może wiedzieć, że jakiś temat powtarzyny był X razy.... Przecież nikt od samego początku nie był geniuszem....

po drugie... odnośnie nagrywarek to każdy poleca to co działa mu najlepiej, a krytykuje to na czym się zawiódł. Normalka... tak będzie zawsze i nikt tego nie zmieni...

po trzecie... każdy mógłby przecież nikomu nie odpowiadać, po przecież dany temat był powtarzany X razy... więc po co właściwie jest forum i dyskutowanie o takich sprawach !?

ide poczytać inne posty, bo już się wypowiedziałem i kończę tego posta....

Twoje uprawnienia: