![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2003
![]() |
Podczas odtwarzania film nie jest odtwarzany płynnie
Witam.
A więc tak: Przerabiam materiał VHS na XviD a następnie nagrywam na CD-R 700MB. Zgrywam w PICVideo w 520x390 VirtualDub Zapisuję dźwięk jako wav i przerabiam na mp3 w CDex Kompresuję 2-przebiegowo (Job Control) Xvid, deinterlance, cropping do 512x384 Łączę z dźwiękiem w NanDub Dzielę na 2 lub 3 części w NanDub Przy odtwarzaniu z dysku wszystko jest OK, tzn odtwarzanie jest płynne Nagrywam na CD-R Accoss 700MB plik 699 MB Przy odtwarzaniu z płyty co chwila przerywa tzn. obraz i dźwięk przeskakuje (tak jakby kilka klatek zostało pominiętych) Co ciekawe, po skopiowaniu tego pliku z CD znowu na dysk wszystko jest ok a więc oznacza to że materiał został dobrze nagrany. Próbowałem zmieniać szybkość odtwarzania za pomocą Nero DriveSpeed ale nie znalazłem takiej przy której by było ok. O co tu chodzi. Mam kilka filmów nagranych na takich samych płytach tzn. ACCOSS 700MB 48x i nie mam takich problemów jedynie z materiałem który sam nagram, a nagrywam w Nero 6.0.0.19 przy prędkości 40x (jedną cd nagrałem przy 24x i nadal się tnie). Zauważyłem pewną różnicę podczas odtwarzania filmu w pracy napędu. Te moje nagrania odtwarza jakoś dziwnie (napęd wydaje jakieś dźwięki (piski) takie jak przy przewijaniu filmu), natomiast gdy odtwarzam jakiś film zripowany z DVD napęd pracuje cicho, płynnie. Jak temu zaradzić? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Może spróbuj włączyć DMA we wszystkich napędach jakie masz w kompie tzn. w dysku, nagrywace i CD-ROM'ie.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
heh podejżewam że jest to związane z przeplotem dźwięku. sprubój zmienić ustawienia Audio interlace w virtualdubie...
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA .......... ![]() 2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA .......... ![]() I kilka szt. poza budą. Ostatnio zmieniany przez VANTWG : 17.01.2004 o godz. 23:47 |
|
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.05.2004
![]() |
Powiedźcie gdzie wpisuje się serial do PicVideo.Może to dziwne ale nie mogę uruchomić tej pozycji
Pozdrawiam
![]() |
|
|