![]() |
DMA włączone dla wszystkiego czemu się da, a dla HDD to obowiazkowo.
Sorry ale nie do końca rozumiem: "master slave": masz do wyboru Primary Master (HDD na ogół ;)) Primary Slave, Secondary Master i Secondary Slave. Najpierw spradz ten dysk bo to dziwne. No i jak napisał imola- jezeli możesz to trzymaj HDD i nagrywarkę na osobnych taśmach. |
jeszcze jedno pytanie-czy DMA na dysku ma byc wlaczone czy wylaczone ?? bo na nagrywarce mam wlaczone a na cd-romi wylaczone
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Instalowales moze sterowniki do plyty glownej ???
|
sprawdzilem czy DMA dla nagrywarki jest wlaczone i jest-aspi tez zainstalowalem ale niestety nie pomoglo nic :( na symulacji zapisu przy ok 18% bufor spadl do zera i na takim poziomie sie utrzymuje caly czas-czy ktos ma jeszcze jakis pomysl co mozna z tym fantem zrobic ??
Moja nagrywarka to Lite-On SOHR 5238S |
Witam!
a DMA masz wlaczone? a ASPI zainstalowane? |
heh ale ja mam 512 DDR wiec powinno wymiatac a tak nie jest :(
|
Teoretycznie moze sie tak stać jesli masz bardzo mało RAMu i nagrywasz bardzo szybko. Wtedy masz za mały bufor w RAM i komp nie nadąża dopełniać bufora nagrywarki.
Tylko, że jest Buffor Underrun Protection i to powinno zmniejszać prędkość i czekać na dopełnienie bufora. |
Spadający bufor
mam nagrywarke lite-on 52,32,52 i od kilku dni mam problem ktory polega na tym ze jak zaczynam nagrywac to szybko spada mi bufor nagrywania do 0 i jest kapka-czy ktos wie co z tym mozna zrobic ??
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:04. |