![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.08.2003
![]() |
Spadajacy bufor nagrywarki na win Xp
Mam nagrywarke LG GCE-8400B 40x12x40 i kiedy nagrywam jakas plytke w NERO i nie tylko po uplywie ok.3% nagrywania ,spada mi poziom bufora nagrywarki do 0 mimo ze bufor ngrywarki ustawiony jest na 79mb i pozniej juz mi nie chce dalej nagrywac .nagrwwara podlaczona jest na master na jednej tasmie z CD-Romem.NAgrywa mi tylko na TDKach na innych plytkach mi nie nagrywa
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a wszystkie stery:
- do plyty glownej, - ASPI itp. poinstalowales ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
wczesniej pod tym samym systemem i taka sama konfiguracja kompa smigala mi bez probleu.Nagrywala wtedy plytki w jakies 4 min a teraz jezeli juz nagra to w 12 choc zdarza sie to bardzo rzadko .
POMOCY |
![]() |
![]() |
#4 | |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Cytat:
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
No mam Durona 1,2Ghz ,256mb ramu ,plyta :Mainboard K7VZA.
Tak jak juz wspominalem nic nie zmienialem z konfiguracja zrobielem format C i nadal nic nie przynosi rezultatow. Nawet zaraz po formacie zainstalowalem tylko programy do nagrywania i dlej to samo .Nie wiem co sie dzieje. Dalem nawet ta nagryware do servisu ale w servisie powiedzieli ze jest OK i na ich kompach smiga bez problemu. |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
A zainstalowałeś servispaka z Via 4in1. Teraz to to się chyba nazywa hyperion 4in1. Nie intaluj najnowszej wersji (chyba 4.47) bo się sypie na starych chipsetach (chyba masz ECS K7VZA). Też mam taką płytę główną i też mi się coś takiego działo. Bardzo prawdopodobną przyczyną może być przegrzanie mostka północnego. Po zainstalowaniu dodatkowego wentyla dzieje mi się to tylko sporadycznie (przy takich upałach jak obecne grzeje mi się nawet do 43 stopni Celciusza).
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
TAK JAK TOBIE PISZA ZAINSTALUJ
VIA 4in1 : http://download.chip.pl/download_61675.html ASPI : http://download.chip.pl/download_53398.html i włącz DMA (WINXP jest to START>USTAWIENIA>PANEL STEROWANIA>SYSTEM>zakladka SPRZĘT>MENEDZER URZADZEN>KONTROLERY IDE/ATAPI>(jezeli masz na PRIMARY MASTER)POMOCNICZY KANAL IDE>PIERWSZA POZYCJA>DMA WLACZONE A NIE PIO. Pozdrawiam
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
|
|