Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.08.2003, 07:45   #1
andrew_cwt
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.08.2003
andrew_cwt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spadajacy bufor nagrywarki na win Xp

Mam nagrywarke LG GCE-8400B 40x12x40 i kiedy nagrywam jakas plytke w NERO i nie tylko po uplywie ok.3% nagrywania ,spada mi poziom bufora nagrywarki do 0 mimo ze bufor ngrywarki ustawiony jest na 79mb i pozniej juz mi nie chce dalej nagrywac .nagrwwara podlaczona jest na master na jednej tasmie z CD-Romem.NAgrywa mi tylko na TDKach na innych plytkach mi nie nagrywa( Wlaczone jest DMA .MAm system WIn XP professional .I nie wiem co jest
andrew_cwt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.08.2003, 09:00   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a wszystkie stery:
- do plyty glownej,
- ASPI itp.
poinstalowales
Stary 04.08.2003, 17:53   #3
andrew_cwt
Nowy na forum

wczesniej pod tym samym systemem i taka sama konfiguracja kompa smigala mi bez probleu.Nagrywala wtedy plytki w jakies 4 min a teraz jezeli juz nagra to w 12 choc zdarza sie to bardzo rzadko .

POMOCY
andrew_cwt jest offline  
Stary 04.08.2003, 18:15   #4
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
andrew_cwt napisa***322;(a)
wczesniej pod tym samym systemem i taka sama konfiguracja kompa smigala mi bez probleu.Nagrywala wtedy plytki w jakies 4 min a teraz jezeli juz nagra to w 12 choc zdarza sie to bardzo rzadko .

POMOCY
Może zainstalowałeś jakiś program co spowalnia prace nagrywarki albo podczas nagrywania zmiania tryb pracy z DMA na IDE-PIO. Może format:\c pomoże. Podaj konfig kompa twojego.

/\/\cDrive jest offline  
Stary 04.08.2003, 22:06   #5
andrew_cwt
Nowy na forum

No mam Durona 1,2Ghz ,256mb ramu ,plyta :Mainboard K7VZA.
Tak jak juz wspominalem nic nie zmienialem z konfiguracja zrobielem format C i nadal nic nie przynosi rezultatow. Nawet zaraz po formacie zainstalowalem tylko programy do nagrywania i dlej to samo .Nie wiem co sie dzieje.
Dalem nawet ta nagryware do servisu ale w servisie powiedzieli ze jest OK i na ich kompach smiga bez problemu.
andrew_cwt jest offline  
Stary 05.08.2003, 00:26   #6
Legam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.07.2003
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A zainstalowałeś servispaka z Via 4in1. Teraz to to się chyba nazywa hyperion 4in1. Nie intaluj najnowszej wersji (chyba 4.47) bo się sypie na starych chipsetach (chyba masz ECS K7VZA). Też mam taką płytę główną i też mi się coś takiego działo. Bardzo prawdopodobną przyczyną może być przegrzanie mostka północnego. Po zainstalowaniu dodatkowego wentyla dzieje mi się to tylko sporadycznie (przy takich upałach jak obecne grzeje mi się nawet do 43 stopni Celciusza).
Stary 05.08.2003, 09:05   #7
andrew_cwt
Nowy na forum

Cytat:
Legam napisa***322;(a)
A zainstalowałeś servispaka z Via 4in1. Teraz to to się chyba nazywa hyperion 4in1.
A gdzie moge znalezc takiego servispaka - jezeli moglbym Cie prosic o wskazanie miejsca, z ktorego moglbym to pobrac bylbym Ci wdzieczny.
andrew_cwt jest offline  
Stary 05.08.2003, 11:36   #8
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
TAK JAK TOBIE PISZA ZAINSTALUJ
VIA 4in1 : http://download.chip.pl/download_61675.html
ASPI : http://download.chip.pl/download_53398.html
i włącz DMA (WINXP jest to START>USTAWIENIA>PANEL STEROWANIA>SYSTEM>zakladka SPRZĘT>MENEDZER URZADZEN>KONTROLERY IDE/ATAPI>(jezeli masz na PRIMARY MASTER)POMOCNICZY KANAL IDE>PIERWSZA POZYCJA>DMA WLACZONE A NIE PIO.

Pozdrawiam
Stary 06.08.2003, 02:52   #9
Legam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.07.2003
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
www.viaarena.com

Twoje uprawnienia: