![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
Ltr 52327s - Qs0c
Po aktualizacji na QS0C nagrywarka zaczęła seryjnie psuć mi płyty Cd-R (7cd pod rząd) nagrywane w nero, po powrocie do QS0B wszystko wróciło do normy. Spotkaliście się z czymś takim?
ExoR Ostatnio zmieniany przez exorre : 06.11.2003 o godz. 23:43 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Coś mi się wydaje, że Liteon schodzi na psy. Był za bardzo zachwalany, a teraz...
Czy ktoś może się jeszcze w sprawie tego biosu wypowiedzieć i jeśli to możliwe wykonać tesy w Kprobe. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() |
Nie zawsze warto od razu instalować nowy bios jeśli na poprzednim niema problemów.
Chłopaki od Liteon-a też potrafią robić błędy ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() |
Sprawdziłem na oficjalnej stronie LITEON
niema biosu QSOC zwracam honor ludziom z Litka A tobie exorre odradzam instalowanie nieoficjalnych biosów można stracić nie tylko płytki ale i napęd ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Aktualizując BIOS likwidujemy stare błędy, ale jednocześnie wprowadzamy nowe :-)).Bądźmy więc ze wszech miar ostrożni, nieopatrzna decyzja zazwyczaj przyniesie więcej szkód niż pożytku...8)
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.11.2003 o godz. 16:51 |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Najnowszy bios wypuszczony przez LiteOn'a to QS0B. Wiec skoro wpakowales do nagrywarki wersje QSOC to znaczy ze jedziesz na wersji eksperymentalnej (co za szumne okreslenie), ktora obarczona jest bardzo duzym ryzykiem bledow. Przypuszczam nawet ze ten bios nie powstal u LiteOn'a tylko jest wynikiem przerobek oficjalnej wersji przez jakis pasjonatow. Nie ma sie wiec co dziwic ze cos szwankuje.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że niedługo Liteon wypuści dobry bios. Jak niekórzy pamiętają, to kiedyś Liteon też wypuścił biosy, w których był błąd związany z overburniengiem. Zostało to naprawione po pewnym czasie i ten błąd też zostanie wyeliminowany z biosów. Pozostaje nam tylko czekać...
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ![]() |
Jestem jak najbardziej absolutnie ZA tym telefonem !!!
|
![]() |
![]() |
#10 |
walidator
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Pojawiła się oficjalna wersja QS0C, po porównaniu plików bin wychodzi mi ze to ta sama która krążyła jako beta.
http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LT...7S/R52QS0C.zip |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
Kilka godzin temu zainstalowałem oficialną QS0C. Jutro będę wypalał 20cd i spróbuję odczytać płyty, których nieoficialna qs0c i qs0b "nie czytały". Zobaczymy...
#12 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
jak tam koledzy testowal ktos juz oficjalna wersje
tego biosu a dokladniej zapis na cdrw?? Ponoc ten oficjalny rozni sie od wczesniejszej wersji
#13 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
na oficjalnej stronie jest napisane: "Solve Sub-Channel data reading error problem"
spotkal ktos jakies errors while reading Sub-Channel data? ![]() warto zamieniac QS09 na ten nowy QS0C? |
![]() |
![]() |
#14 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
jest lepszy cdrw lepiiej pali na zajechanym cdrw wypalil poraz pierwszy dobrze niewali cdkow teraz kumpel pali na nonemach jutro oddaje spaware specjalnie kazalem mu testować to dam szczegóły jak pali nonamy tdk pali super ![]()
![]() |
#15 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
No wiec wlasnie zmienialem z QS0A (bleee) na ten QS0C i jest zdecydowana roznica ^_^ bo na memorex cdrw highspeed x24 mam juz nie 1000 bledow c1 (srednio!!) (jak mialo miejsce przy biosie A) a jedynie 600 c1 srednio. No nie powiem, bo pelno tez tutaj c2 ale to te memorexy takie do dupy
![]() Jak bede mial cos wiecej to chetnie sie podziele ![]() Pozdrowisko!! artoor
|
|