![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2002
![]() |
3 wypalarki, ktora wybrac?
Witam!
Chcialbym niedlugo kupic nowa nagrywarke (obecnie mam teaca x8), bo kupuje nowego kompa. Zastanawiam sie nad trzema modelami, prosze o rade! ![]() 1. TDK Cyclone A241040 2. TEAC CD W516EK 3. LiteON 32x12x40 Doctus
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Oj kolego - poszukaj tu postów o podobnej treści...
Poza tym na stronie głównej CDRInfo po lewej stronie masz zestawienie sprzętu - obejrzyj testy. Zaglądnij też na www.elby.de (cloneCD) i znajdź zakładkę "suported writers" i tam poszukaj swoich typów Mam nadzieję, że coś dla siebie wybierzesz
|
|
#3 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Ja mialem teaca x16 , jest do dobra nagrywarka, zandych z nia problemow nie mialem, teraz mam liteona x32 trzeba sie troche pobawic z systemmem zeby dobrtze pyty wypalala na predkosci x32, dlatego kup se liteona x32 ale zastanow sie czy podolasz temu wyzwaniu bo jak widac na postach ciagle ktos ma problem z ta nagrywarka. Jezeli nie czujesz sie na silach to bierz teaca, o tdk nawet nie mysl bo to szajs, ktory ledwo co czyta zabespieczone plyty.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
chyba znajdzie wszystkie
..swoją drogą musisz sporo wypalać skoro postanowiłes wymienić całkiem dobrą nagrywarkęna tę samą ale szybszą ..lub inne zastanawiam sie gdzie ty kupisz teraz nową 16kę ..nie doradze ci którą wybrać bo tych topiców było sporo a skoro chcesz wymienić palnik znaczy ze juz cos o nich wiesz więc .. sam dokonaj wyboru ...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Osobiscie polecam TEAC - markowa firma , ja mam TEAC'a i dosc sie sprawuje . Ale to twoj wybor ...
misieq |
|
|
|
|
#6 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teac 16x juz nieosiagalny, choc dobry. Polecam jesli juz, to Teac 24x ( mam i chodzi jak szwajcarski zegarek) lub Teac 40x - mozesz miec na nich klopoty z lamaniem SD powyzej 2.0. Z TDK raczej daj sobie spokoj, mozesz zastanawiac sie jeszcze nad wlasnie liteonem lub LG (poza 24x). Zreszta jak pisza powyzej musisz poczytac samemu i na cos sie zdecydowac. :-)
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Serdeczne dzieki za wszyskie posty
![]() Wiem przynajmniej ze TDK odpada. No ja sie troche znam (chociaz niewiele), ale wolalem sie upewnic i zasiegnac opini innych ludzi Tak bezpieczniej.Doctus
|
|
#8 |
|
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
jak nie wiesz co wybrac to bierz LG32x ( 40x)
|
|
#9 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ja choc nie uwazam LG za dobrej firmy, to jednak ja wymienilem wsrod polecanych przeze mnie nagrywarek. Zawsze dobrze jest dac komus pytajacemu wybor a tak to ja sie czuje jakbym sluchal reklamy w tv. Ma sie rozumiec bez urazy :-)
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
ja sie nie zrazam i nadal jestem piewca i obronca dobrego imienia LG, choc to bardzo trudne w dzisiejszych czasach
:0
|
|
#11 |
|
NVISION
Data rejestracji: 20.01.2002
![]() |
Polecam Ci LG lub Lite-On'a. LG sam używam a Lite-On jest bezkonkurencyjny w kopiowaniu różnego rodzaju zabezpieczonych płyt.
|
|
#12 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Cytat:
taa... a zamiast Technicsa kup sobie Aiwe ![]() bierz TEAC'a |
|
|
|
|
|
#13 |
|
NVISION
Data rejestracji: 20.01.2002
![]() |
TEAC jest jeżeli już niewiele lepszy od Lite-On'a. Praktycznie różnica to tylko cena:
Lite-ON około 370zł TEAC około 500zł Tyle zapłacisz za nowy sprzęt. Tyle że u Lite-ON'a za nie niewielką sume masz dobrej klasy nagrywarkę. Chcesz TEAC'a bierz go ale co będziesz poza wyższym kosztem?
![]() |
|
|