![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
sprawdzanie parametrow plyty...
nie wiem czy dobrze zatytulowalem tego posta ale w kazdym razie chodzi mi o to zeby sprawdzic w jaki sposob byla wypalona plyta. Interesowalo by mnie to czy byla nagrywana w DAO czy w TAO, z jaka predkoscia zostala nagrana oraz czy zostala zamknieta. Po prostu nie ja nagrywalem plyte i chcialbym sie dowiedziec jak dana osoba to zrobila. Czy ktos z Was wie jak mozna to zrobic za pomoca NERO albo ew. czegos innego?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
W nero w menu nagrywarka-->informacje o dysku.
Pokaże się okno z którego można wyczytać ile danych zostało nagranych . Jeżeli pokazuje dostępną pojemność to znaczy że płyta nie została zamknięta i jest gotowa do nagrania kolejnych sesji (płyty multisesyjne są nagrywane w TAO) Niżej pokazane ile jest sesji i w jakim trybie zostały płyty nagrane |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
o to Ci chodzi?
![]() jesli tak to mozesz mi mniej wiecej omowic o czym kazde kolejne pole nas informuje? znaczy sie mniej wiecej wiem ale chce miec 100% pewnosc... Z gory za wszystko dziekuje ![]() Ps. jesli zas nie chodzi o to tylko o jakies inne pole to podaj dokladna sciezke jak dokopac sie do tego menu o ktorym mowisz? Ps2. Czy na podstawie tego co tu widac da sie wywnioskowac czy plyta byla nagrywana w TAO i czy zostala zamknieta? |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaginiony pielgrzym
![]() |
Type - Typ płyty (z danymi, audio).
Capacity - wielkość nagranych danych (podana w minutach i Mb) Track - ścieżki (ilość ścieźek w płytach audio i na płytach multisesyjnych) Supported Speed - Szybkości z jakimi płyta może być nagrana Blank Capality - pojemność płyty (w minutach) Manufactured ID - producent płyty File system(s) - System plików (np iso9660 nazwy plików i katalogów zgodne z dosem , joliet nazwy plików i katalogów zgodne z windowsem, audio płyta typu audio ) Title - tytół płyty. Date - data wypalania. Publisher - wydawca. Application - program którym płyta została wypalona Na podstawie tego nie da się wywnioskować czy płyta została wypalona jako DAO czy TAO i czy została zamknięta. |
![]() |
![]() |
#5 |
Zaginiony pielgrzym
![]() |
W Nero Burning Rom wystarczy klinąć na tą ikonę lub wcisnąć ctrl+I.
CD-ROM - typ płyty (cd tylko do odczytu - nagrana płyta cd, Zapisywalny cd - niezamknięta płyta cd) Użyta pojemność - Dane wypalone. Dostępna pojemność - Ilość danych do wypalenia(pojawia się jeżeli jest pusta płyta lub niezamknięta płyta multisesyjna) Sesje - ilość wypalonych sesji Scieżki - ilość wypalonych ścieżek Graficznie pokazane jest jak były wypalone sesje i ścieżki oraz długości tryby |
![]() |
![]() |
|
|