![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
MS Encarta Interactive World Atlas 2001 (nie pilne)
Wpadły mi w ręce płyty z atlasem świata Microsoftu. Płyty te (nr 6 i 7) są częścią OEMowej wersji Microsoft WorkSuite 2001. Na płycie nr 6 znajduje się instalator i "zasoby" (Installation and Resources), natomiast na płycie z nr 7 znajduje się baza danych samego atlasu.
Zdziwiło mnie kiedy zobaczyłem że pierwsza płyta jest zabezpieczona. CloneXL pokazał że jest to SafeDisc(r1) jednak uderzył mnie brak niektórych charakterystycznych plików dla tego systemu. Nie ma clokpl.exe i plików *.TMP występują natomiast clcd16.DLL i clcd32.DLL. Zamiast 00000001.TMP znajduje się plik 00000001.LT1 oraz LTDLL.DLL (brak clokpl.exe mógłby sugerować SD2). Również zauważułem, że przy zrzucaniu obrazu płyty pojawiło się bardzo mało błędnych sektorów (ostatni to 1718). Log programu CloneCD i zrzut katalogu płyty zamieszczam w załączniku. Skopiowana płyta uruchamia się, atlas również, więc nie mam powodów do niepokoju. Mam jednak pytanie czy ktoś orintuje się dobrze w wersjach (r1, r2,...) systemu SafeDisc. Czy wykonanie kopii bezpieczeństwa w standardowy sposób wystarczy. Czy nic się potem nie spieprzy? Jeśli ktoś coś wie na ten temat do może się podzieli informacjami? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|