![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
staruszek-plextor24/10/40A
Witam wszystkich:
No niestety stało się i jego to dosieglo zaczyna wypalac z bledami. Czasem to trzeba az winde restartowac. Szukalem wczesniej jak mu dopomoc, lecz akurat o plextorze nic nie znalazlem. Ma juz 3 latka, moze 4. Probowalem z biosami lecz z innych nagrywarek nie przyjmuje. Jak mi nie padnie na amen to dopiero wtedy dostane nowy. Moj nowy zamowiony to LiteOn LDW811s - lecz ilez mozna czekac. prometeusz
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a o co chodzi? bo nie napisales co mamy doradzic...
przeczysc go (soczewke) moze pomoze... a jak chcesz go dobic do konca to niedawno byl topic na ten temat - podalem tam sposob |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Oczywiście chodzi o dobicie.
Tak pamietam pisales cos o petli zapuszczonej pod dosem, lecz jakos nigdzie tego nie moge znajsc. Siedze juz dzis na forum od godziny i wciaz nic, cos nie mam dzis cierpliwosci. Jak bys mogl to podaj mi linka. pozdrawiam prometeusz
#4 |
Author
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
A nie lepiej ją naprawić
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Author
Zlotowicz
Cytat:
sam powinienes wlaczyc najlepiej, jak zialaja serwisy - czesto puszczany jest jakis "standardowy" test,plytenagra i wsio ok wg serwisantow a ze plyta nie do odczytu, albo wymaga dluuugiej korekcji,to juz maja w d... |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Jakby to buła moja prywatna to raczej tak, lecz skoro moge sobie wybrac nowa to czemu z tego nie zkorzystac, tym bardziej ze w tym wypadku decyduje jaka.
I nie chodzi tu wcale o serwis, bo firma mi kupi nowa - problem w tym tylko ze naprawde nie moze juz nagrywac. Wiecie jak to jest, dopuki cos da sie jeszcze wypalic, to ktos moze stwierdzic ze jest jeszcze dobra, niewazne ile bledow zrobi zajmie to czasu. prometeusz
#8 | |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Cytat:
![]() 95 % napędów jakie przychodzi do serwisu ma opisy uszkodzenia : nie działa ,nie czyta , nie nagrywa . Nie próbuje tu nikogo usprawiedliwić ale musisz postawić się też w naszej sytuacji .Nikt tu nie jest duchem świętym i nie wie co dolega twojemu napędowi . Wniosek jest taki jak chcesz aby urządzenie był dobrze przetestowane i naprawione to potrzebny jest też dobry opis uszkodzenia . Pozdrawiam Tomek |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Author
Zlotowicz
to fakt ze nigdy nie serwisowalem nagrywarki
z serwisu np komputronika jestem zadowolony ale mialem tez watpliwa przyjemnosc korzystania z innych serwisow: dostawali PELNY i dokladny opis awarii,a sprzet potrafil wracac w takiej samej postaci jak dostarczony (np z wymieninionym oprogramowaniem - co oczywiscie nic nie zmienialo) nie mam pretensji do Twojego serwisu, nigdy nie mialem z nim do czynienia, niestety zawsze znajda sie nierzetelne firmy i ich postaepowanie rzutuje na cala branze... |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
minol juz dokladnie miesiac.
Staruszek plextor odszedl juz na zasluzona emeryture - co prawda iak mawiala jedna panna z telewizji " co nas nie zabije, to nas wzmocni" w jego przypadku dokladnie tak sie stalo, po wszystkich probach zaczol znow palic wszysko, lecz ile przy tym bledow. Ostatecznie i tak poszedl do szuflady, a ja jade na nowym LiteOn-ie 851s. I jak narazie po malych przerobkach i nakierowaniach Nimala jestem bardzo zadowolony. W tej chwili nagrywalem na nosnikach TDK +/-R po 9PLN jak i rownierz na esperanza +R po 4PLN i moj stacjonarny philips 711 radzi sobie bez problemu. Jedyna roznica to ze "+ " zdecydownie szybciej laduje. pozdrawiam prometeusz
|
|