![]() |
tak mi cos do glowy wpadlo ale moze sie myle...
a jak sie ma juz utworzony vortual CD i sie odinstaluje Deamon'a to czy pn podczas deinstalacji usuwa ten wirtualny dysk? czy przed deinstalacja trzeba go usunac samemu a potem deinstalke robic? bo jak on go nie usuwa to moze tu jest pies pogrzebany? |
Wiesz co? Problem tkwi gdzieś głębiej niż w zakichanym win.ini, bo on dodaje za każdym razem NOWY SPRZĘT, a tego nie wiem gdzie szukać. To jest jeden problem, ale nie wiem czy należy go łączyć z kiepską prędkością czytania/zapisu.
:( |
Ten AXV to wirtualny naped alcoholu widziany jako naped scsi. Sprobuj go wylaczyc w alcoholu. U mnie nie robi on zadnych problemow podobnie zreszta jak wirtual clona.
|
O Jezuuu, dzięki. Faktycznie nie skumałbym, że to od alcohola (którego defacto mam dopiero od wczoraj).
Dzięki wielkie |
Mozesz jeszcze, jak podal Vluka, odznaczyc opcje 'ignoruj typ nosnika' w alcoholu.
|
Ale zasadniczy problem pozostał - czyta plytki z zawrotną prędkością 13x ((
Zainstalowałem nawet najnowsze VIA 4in1, ale nic nie dało. Nie wiem już co robić :'( |
Piszesz ze testy robiles na jednej i tej samej plytce, jakims badziewiu. Sprobuj potestowac odczyty innych plyt, podobne problemy zdarzaja sie wlasnie na tego typu szybko nagranych nonamach, ja to u siebie przerobilem na akossach - moj cd-rom LG52x zupelnie sie na nich wykladal. Zdarza sie wtedy ze rozne czytniki roznie sobie z tym radza. Moze po prostu z igly robisz widly ;)
|
Te MMORE są całkiem niezłe. Ale ok, na SONY CDQ-74CN jest tylko o tyle lepiej, że prędkość jest stała i nie skacze, ale utrzymuje się na poziomie 13x :(
|
Jeszcze pytanie, czy testy robisz z odczytem subkanalow? Jesli tak to zawsze idzie to wolniej (u mnie tez wtedy wychodzi to ok 12-14x), a twoj cd-rom na pewno ich nie czyta wiec nie robi mu to roznicy.
|
Testy przeprowadzałem w Nero - tam nie ma opcji wł/wył czytanie subkanałów. A co on domyślnie czyta to ja nie wiem.
Tak się zastanawiam, czy taki problem podlega reklamacji (mam jeszcze gwarancję). Przecież nie może być tak, że nagrywarka za którą zapłaciłem tyle a tyle posiada parametry 24x10x40 a chodzi jak chce. To przecież nie bazar u ruskich tylko sklepy komputerowe i szanujące się (chyba) firmy robiące ten sprzęt. Tak sobie czytałem wcześniejsze odpowiedzi i kilkakrotnie przewinęłą się wypalarka LG 52x. Piszecie, że to złom i że czsem chodzi jak 8x. Czemu nic z tym nie zrobicie ? Przecież ten porąbany producent napisał 52x chyba nie dla jaj. Poza tym zapłaciliście mu za to. Jak to jest ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:06. |